IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виждали ли сте лимузина UAZ Patriot?

Единствената произведена бройка е в музея на руската марка

Уляновският автомобилен завод е разработвал лимузина на базата на основния си модел - всъдехода Patriot. Руската компания дори е получила патент за чудатия модел, но в серия машината така и не се появила. А преди няколко години, заради неплатени такси към държавата, патентните документи били анулирани.


UAZ Patriot лимузина


В онзи момент, руският автомобилен производител е успял да произведе само един-единствен екземпляр от оф-роуд лимузината, която дори взимала участия в различни официални събития. А сега, странният автомобил става част от от колекцията на музея на руската марка в Уляновск.

Документи за регистрация на лимузина на базата на "Патриот" от УАЗ са подали още през есента на 2009 година. Преобразуването на всъдехода в представителен автомобил, било сведено до удължено междуосие, появата на "вложка" в средната част на каросерията и допълнителен чифт врати. В кабината бил монтиран още един ред седалки, които са разположени срещу посоката на движение, а зад средната колона е поставена преграда със стъкло.


UAZ Patriot лимузина


Според изданието "Панорама УАЗ", специалната разработка "съхранила всички свойства и качества на всъдехода, а в добавка е придобила изтънченост и лукс, както би следвало за лимузина“. По редица причини, които не са посочени, масовото производство никога не е стартирано, а патентните документи, както вече споделихме, са анулирани поради неплащане на таксата за подновяване.

Още през есента на миналата година стана ясно, че УАЗ не може да създаде нови продукти - за което в интервю потвърди лично директора на Уляновския автозавод Адил Ширинов. Казано с други думи, проектът на компанията за "руския Prado", явно няма да види бял свят, а завода за двигатели ЗМЗ не планира създаването на нови и по-модерни агрегати. За капак, от компанията считат, че модернизация на популярния високопроходим миниван "Буханка", се счита за безсмислена.

0 от 500