IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо покупка на 3-годишен Mercedes-Benz E-Class не е добра идея

Някои разходи по луксозния седан може да се окажат кошмар за собственика

Автомобилите Mercedes-Benz винаги са били свързвани с лукс и богатство. Един от моделите на марката, които се открояват, е E-Class – богато оборудван голям и комфортен седан, предлагащ огромен брой електронни асистенти. Това обаче важи за нова кола, докато тази на старо, дори само на 3 години, е в състояние да съсипе собственика. Порталът AvtoVzglyad разказва за слабите места на тригодишна E-Class.


Mercedes-Benz E-Class


Поколение W213 се появи през 2016 г., а през 2021 г. претърпя фейслифт. Тоест моделът е почти нов, но вече попада в категорията на употребяваните не много стари коли. Изборът на версии е страхотен, тъй като се предлагат както модификации само със задно предаване, така и със задвижване на четирите колела.

Ако изберете кола в основната версия, тогава основната опасност е, че то може да е било използвано за служебен автомобил и да е каран като такъв. Заради факта, че интериорът е доста здрав, това трудно може да бъде открито. И след закупуването на колата, тя започва да получава различни проблеми. Някои собственици, например, се оплакват, че дори при леко подхлъзване в снега, на таблото се появява цял „гирлянд“ от грешки. И тяхното отстраняване става само в сервиз, който разполага с нужното оборудване.


Mercedes-Benz E-Class


Освен това, отказват и бутоните на волана, като в случая се налага замяна на целия блок, която никак не е евтина. С течение на времето предният панел започва да трака, това е огромен проблем. Много собственици сами демонтират пластмасата и я смазват, за да премахнат тракането, като този този метод е доказан и работи.

Друг проблем е окабеляването на клапана на маслената помпа, което се е протрило през годините, защото е било лошо прокарано. В резултат на това клапанът спира да работи. Ще бъде голям късмет, ако остане отворен. Но ако е затворен, тогава двигателят получава „маслен глад“ с всички произтичащи от това последствия.


Mercedes-Benz E-Class


Следващото главоболие е бързото износване на задните спирачни накладки. Сменят се на 20 000-30 000 км. Такъв скромен експлоатационен живот на консумативи за седани със задно задвижване се счита за нормален поради факта, че системата ESP работи активно. Особено по хлъзгави пътища. Самият процес на подмяна също не е толкова прост. Накладките трябва да бъдат „регистрирани" в контролната програма. Ако в същото време бутоните на волана не работят (писахме за това по-горе), тогава това не може да се направи!

Що се отнася до 2,0-литровия бензинов двигател с индекс M274, той не страда от разтягане на веригата за синхронизация, но изисква маркови консумативи и професионално обслужване. Затова се препоръчва маслото му да се сменя на всеки 8000 км. Така дори колата да бъде в отлична форма, разходи по поддръжката могат направо да съсипят собственика.


0 от 500
  • #27
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма толко подвеждаща с неверни твърдения статия!Жалко за медия която позволява да се публикуват такива лъжи.
  • #26
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Руската пропаганда за "упадъка" на западното общество стига много надълбоко, включително до автомобилните им "медии". Варира от леки намеци и интерпретации до откровени лъжи.
  • #25
    28 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Покупката на такъв автомобил на три години е фантастична сделка! Купуваш премиум автомобил, който не личи да е каран, на ПОЛОВИН ЦЕНА ОТ НОВ! Всички изброени простотии в статията малко ми приличат на приказката залисицата и гроздето.
  • #24
    12 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По- голяма глупост от тази статия- руска диария не бях чел! Този Мерцедес е ЗАШЕМЕТЯВАЩ! Казвам го от опит! Престанете с простотиите- ОТВРЪЩАВАТЕ хората!!! Сигурно сайта е руски, друго обяснение нямам.
  • #23
    12 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Покупка на премиум е постоянна загуба на средства за скъпоструващи ремонти и обслужване.Желателно е да имаш и втори автомобил,д ане е премиум,задашофираш него покрай постоянните ремонти на премиума!Коли за комплексари!!!
  • #22
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Наблюдетел ( преди 1 година )
    Преди време съм писал тестове тук за нови Ауди, Инфинити, Инсиния ОРС и т.н. Сега от 5 год имам Мерцедес Е-клас, W212 и мога категорично да потвърдя, че по-здрава кола не съм имал! За 5 год и 65000км никакви проблеми - само смяна на масло, филтри и 1 път накладки. За комфорта и удобството е писано достатъчно и е истина.
  • #21
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 1 година )
    "С течение на времето предният панел започва да трака, това е огромен проблем. Много собственици сами демонтират пластмасата и я смазват, за да премахнат тракането, като този този метод е доказан и работи." - това само некой увреден от системно ползване на рено може да "изобрети"! )))))))))))))
  • #20
    14 rate up comment 9 rate down comment
    К. ( преди 1 година )
    Боже, какви глупости! Карам такава кола, на 42 х. км., плъгин хибрид, доста по-тежка от стандартния модел, никакви накладки не са за смяна, никаква пластмаса не трака, никакъв гирлянд от грешки, няколко пъти се е задействала противоприплъзващата система-нищо подобно... Откъде ги фабрикувате тия глупости не е ясно...
  • #19
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Kamen ( преди 1 година )
    Да не забравяме и за nox датчици, егр и още какви ли не "консумативи", които между 200 и 250000 км. се обаждат за смяна :)
  • #18
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Защо ... ( преди 1 година )
    четенето на шекерските "бисери" /обикнжвено преведени от рашки/ води до системно затъпяване!?