IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Механик поправи Model 3 за 15 000 долара по-малко от това, което Tesla искаше

Компанията предложила на собственика смяна на батерията вместо лесен и евтин ремонт (ВИДЕО)

При пътуване с автомобил могат да се случат лоши неща. За щастие има средства за защита, като някои повреди се покриват от гаранцията, но има други, които трябва да бъдат платени от собственика. В случая с тази Tesla Model 3 се налага ремонт на батерията, като производителят обявява цена от 16 000 долара. Механик със собствен сервиз обаче го прави за 94% по-малка сума.


Tesla ремонт


Историята започва, когато собственик на Tesla Model 3 от САЩ преминава през предмет на улицата, който пробива металната защита на дъното на автомобила. В резултат от това пластмасовата тръба, която отвежда охлаждащата течност към батерията, се откъсва и удря батерията. На таблото на водача излизат всякакви грешки и посещението в сервиз се оказа неизбежно.

Когато собственикът отива в технически център на Tesla, колата е прегледана и той е уведомен, че ремонтът ще бъде скъп. Налага се подмяна на цялата батерия, която ще струва около 16 000 долара. Мъжът се примирява и започва търси начин да изтегли кредит, за да ремонтира електромобила, за който плаща лизинг. Той обаче научава от други хора, сблъскали се с подобен проблем, че ремонтът на колата е възможен на много по-ниска цена.



В крайна сметка процедурата му струва 1000 долара, срещу които механик ремонтира порта за охлаждаща течност и седанът е готов за път. Повредената част просто е изрязана и заменена с друга, която работи перфектно, става ясно от видеото, публикувано в Rich Rebuilds във Facebook.


0 от 500