IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Механик поправи Model 3 за 15 000 долара по-малко от това, което Tesla искаше

Компанията предложила на собственика смяна на батерията вместо лесен и евтин ремонт (ВИДЕО)

При пътуване с автомобил могат да се случат лоши неща. За щастие има средства за защита, като някои повреди се покриват от гаранцията, но има други, които трябва да бъдат платени от собственика. В случая с тази Tesla Model 3 се налага ремонт на батерията, като производителят обявява цена от 16 000 долара. Механик със собствен сервиз обаче го прави за 94% по-малка сума.


Tesla ремонт


Историята започва, когато собственик на Tesla Model 3 от САЩ преминава през предмет на улицата, който пробива металната защита на дъното на автомобила. В резултат от това пластмасовата тръба, която отвежда охлаждащата течност към батерията, се откъсва и удря батерията. На таблото на водача излизат всякакви грешки и посещението в сервиз се оказа неизбежно.

Когато собственикът отива в технически център на Tesla, колата е прегледана и той е уведомен, че ремонтът ще бъде скъп. Налага се подмяна на цялата батерия, която ще струва около 16 000 долара. Мъжът се примирява и започва търси начин да изтегли кредит, за да ремонтира електромобила, за който плаща лизинг. Той обаче научава от други хора, сблъскали се с подобен проблем, че ремонтът на колата е възможен на много по-ниска цена.



В крайна сметка процедурата му струва 1000 долара, срещу които механик ремонтира порта за охлаждаща течност и седанът е готов за път. Повредената част просто е изрязана и заменена с друга, която работи перфектно, става ясно от видеото, публикувано в Rich Rebuilds във Facebook.


0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 1 година )
    Eдин клет човечец от една от групите на Porsche Taycan тия дни се оплакваше, че му се е случило същото нещо... Пак много цифра от Порше за смяна на батерията, само че при него застрахователят е покрил всичко и той не е плащал. Просто е стоял 8 месеца без кола (е, сигурно са му дали нещо да кара през това време, Porsche е все пак)...
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Плащал си е тока със спестеното
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Същата повреда и начина на отсраняване беше публикувано преди 2 години. Едни и същи истории се мултиплицират
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кекда ( преди 1 година )
    Ми нормално е.Има да избива милиарди долари от кредити
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Жони Дееб ( преди 1 година )
    Е, какво се очудвате от краварите? Толкова типично за тесла. Както и разхвърлените им по цял свят зарядни станции, за които не плащат и стотинка на държавите, чието електричество ползват.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    SuperG ( преди 1 година )
    Тая новина съм я чел преди повече от година другаде!
  • #6
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Propov ( преди 1 година )
    Ква гаранция бе пич. 16 хил. долара са това!!! Че те днес 16 за батерия, утре няколко за други джунджурии и така, една рекламирана като изгодна покупка, става егати троянския хон
  • #5
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Нормално ( преди 1 година )
    Колко пари е смяната на маслото в официален сервиз на нормален автомобил , и колко струва в кварталния сервиз ?
  • #4
    31 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тръгнал да търси заем за да си ремонтира колата.?! Къде са хилядите долари който е спестил от ползването на електрически автомобил нали все с това надуват главите че така лекува води до запалване
  • #3
    24 rate up comment 11 rate down comment
    До 2 ( преди 1 година )
    Хихи. Надценена викаш, пък е по-евтино от другите производители, които пък произвеждат на загуба. Не виждаш ли, че пише че колата е ударена. В такива случаи ВСИЧКИ производители сменят батерията, защото не могат да гарантират, че не е засегната. Може и да му е направил колата, но гаранция вече няма да има.