IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия ще забрани станциите за бързо зареждане на Tesla

Терминалите Supercharger нямат електромер, показващ консумацията

Германското правителство ще забрани работата на станциите Tesla Supercharger на територията на страната, тъй като те не отговарят на техническите изисквания и трябва да бъдат доработени, съобщава вестник Handelsblatt.


Tesla Supercharger


Решение е обвързано с местните закони, които предвиждат необходимостта такива станции да имат електромер, показващ консумацията на електроенергия в киловатчаса. Оказа се, че във всички инсталации на американската корпорация няма такова устройство, тъй като информацията за процеса на зареждане на батерията се показва на бордовата система на електрически превозни средства или ва мобилно приложение.

Въпреки факта, че много зарядни станции на други производители също не са оборудвани с такова оборудване, именно Tesla е призната за най-големия нарушител на германското законодателство. Американската компания разполага с голяма мрежа Supercharger в цяла Германия. Само близо до Дюселдорф има около 40 станции, като цената на зареждането на които е 70 цента за киловатчас електроенергия.

В същото време правителството на страната не планира незабавно да глобява Tesla или да затваря електрическите станции. За да избегне корпоративни санкции, американският производител на електромобили необходимо само да преработи зарядните устройства в съответствие с местните закони.


0 от 500
  • #29
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Не, пак бягаш от небивалиците, които пишеш. Не пишеш никакви цени, а говориш празни приказки. Не ми набивай неща, които не съм казал. Аз пиша за реални цени на крайния потребител. Във Франция токът вече не е хич евтин и колкото този в Германия, с много малка разлика, като през април беше по-скъп от германския. Научете се когато говорите за нещо, да го проверите, защото човек се излага по този начин. От борсовия ток се влияе и този за крайния потребител. Явно нямаш понятие от икономика.
  • #28
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 27 ( преди 1 година )
    И в БГ напоследък борсовата цена е над 70 стотинки на квтч от което някои централи трупат свръхпечалби и изнасят яко но ти ползваш такъв за 15 до 25 стотинки според тарифата нали
  • #27
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 27 ( преди 1 година )
    Не, долу пиша реалната цена на домашния ток за домакинствата която най-често е истинската му себестойност а ти пишеш за борсова цена на тока която отчита недостига причинен от газовата война и прибързано затваряне на централи и за това е много по-висока
  • #26
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 25 ( преди 1 година )
    Не, долу пишеше глупости, че германския ток бил 2 пъти по-скъп от френския. Пишете неща за които не разбирате, не сте се поинтересували и сте чули нещо недочули в кръчмата, или пред блока с пиандетата.
  • #25
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До24 ( преди 1 година )
    Защо ми изтрихте коментара. С кое е обидил нещо, или коментара под номер 24 е на някой от вашите умници в редакцията. Ще го повторя. Ти в панелката колко парници си направил. Това за волтаиците на покрива го кажи на 70те % българи, които живеят в апартаменти и не сънуват розови еднорози, за да си мислят, че може да си сложат волтаик на балкона и от 7мия етаж да зареждат друго освен тротинетка. Мисъл трябва, мисъл.
  • #24
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 23 ( преди 1 година )
    Пиша за домашния ток а ако няма възможност да се ползва домашен то поне за сега няма смисъл да е на ток особено в такъв момент когато Газпром намаля доставките от към 1 година насам което вдига цената на тока. С нарастващата ефективност на електромобилите и слънчевите панели върху колите след няколко години ще има модели искащи много малко ток. Големия растеж на ВЕИ в един момент ще компенсира недостига заради газовата война и ненужното спиране на АЕЦ в Германия което засяга целия ЕС
  • #23
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Явно още не сте стигнали до мисълта да си зареждате колата от къщата. А на покрива да имате фотоволтаици. Ще трябва първо да си направите един мъничък парник.
  • #22
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 21 ( преди 1 година )
    Сметни кой е овцата. Тук кое е по-изгодно. Ти кога живя във Франция, за да знаеш. Сестра ми е там от 20го. Тока се търгува на борсата и е с минимални разлики в страните от ес. Франция е с много малко по-евтин ток от Германия. От някое село четеш, какво пишат две платени медии и си мислиш, че е реално.
  • #21
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Значи да се къпем веднъж в седмицата и да стоим на студено, но пък да си джиткаме с тесларките! Нещо ми се губи логиката!
  • #20
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До факт, факт, факт ( преди 1 година )
    Добре ще е да си ползваш главата щом се имаш за човек не е само за овцете (както наричаш развития свят и Китай) кое е по-изгодно зависи много от цените според държавата и как се ползва колата има случаи ДВГ е по-изгоден (особено с 1.0 ръчка двигателите няма спор за сега) но например във Франция и Норвегия тока е към 2 пъти по-евтин от немския защото не са спирали големи мощности предсрочно за да ги заменят частично с руска газ