IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия ще забрани станциите за бързо зареждане на Tesla

Терминалите Supercharger нямат електромер, показващ консумацията

Германското правителство ще забрани работата на станциите Tesla Supercharger на територията на страната, тъй като те не отговарят на техническите изисквания и трябва да бъдат доработени, съобщава вестник Handelsblatt.


Tesla Supercharger


Решение е обвързано с местните закони, които предвиждат необходимостта такива станции да имат електромер, показващ консумацията на електроенергия в киловатчаса. Оказа се, че във всички инсталации на американската корпорация няма такова устройство, тъй като информацията за процеса на зареждане на батерията се показва на бордовата система на електрически превозни средства или ва мобилно приложение.

Въпреки факта, че много зарядни станции на други производители също не са оборудвани с такова оборудване, именно Tesla е призната за най-големия нарушител на германското законодателство. Американската компания разполага с голяма мрежа Supercharger в цяла Германия. Само близо до Дюселдорф има около 40 станции, като цената на зареждането на които е 70 цента за киловатчас електроенергия.

В същото време правителството на страната не планира незабавно да глобява Tesla или да затваря електрическите станции. За да избегне корпоративни санкции, американският производител на електромобили необходимо само да преработи зарядните устройства в съответствие с местните закони.


0 от 500
  • #39
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Номер 34 Попов .....Ми аз съм тук от 6 години ....Не къде да е в Баден Вюртемберг 4,5 години живях,сега понеже ми писна от Швабски *** живея до Люксембург....Но само не разбрах къде да гледам ... И какво толкова имат тези *** тук,освен че до преди няколко месеца вземаха от Русия най най най евтината Газ ,после десетократно по скъпо я продават на собственото си праволинейно и малоумно ,сляпо вярващи на Бундестага Население....после останалата газ се продаваше пак на другата част на Евр
  • #38
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 33 ( преди 1 година )
    Е как да не е в пъти по-евтин тук тока е 20 стотинки а там 60 за домакинствата а там също е доста под борсовата им цена просто както писах обикновено на домакинствата се продава на себестойност или около нея докато борсовата се влияе от това че от година насам има недостиг заради намаляващи потоци газ от Русия и на всичко отгоре спиране на АЕЦ реактори в Германия в края на миналата година
  • #37
    17 rate up comment 18 rate down comment
    Цецко ( преди 1 година )
    ....и да умрат всичките кравари проклети. Освен да са вредни за Света - нищо друго не правят. Използвачи , навлеци , окупатори , манипулатори и т.н. Духльовци.
  • #36
    17 rate up comment 16 rate down comment
    Цецко ( преди 1 година )
    Типичната краварска простащина - пускай там мрежата, ама не слагай измервателни уреди. Нека тъъъпанарите (абонати/фенове/клиенти) ни плащат за зареждането , ама ние няма да си платим изконсумирания ток. Толкова типично. Както и тровенето на околната среда - за нас има ЕВРОстандарти , за тях няма краваростандарти ? защо ?Долара им няма обезпечение ,но печатат безпредметни хартийки до безкрай. защо ? Изключителна наглост и безочие. Затова им пожелавам континента им да потъне под водата и да умра ...
  • #35
    14 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сами сте си виновни, ако живеете в панелки и гласувате за комунисти.
  • #34
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Германия не можете да я разберете, ама си губите времето да я коментирате. Всичко тук си има логика, желязна и германска. Немците си имат всичко и си го пазят - тяхното. И индустрия, и услуги, и култура и история. Елате да поживете и ще видите. И когато палячивци като Мъск застрашават хегемонията на немското в Германия, става весело. Поканват те, постилат ти и после ти издърпват килима под краката. Щом си достатъчно наивен да си постилаш на тяхна територия.
  • #33
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тук токът в момента е по-евтин защото цената се компенсира от държавата. Ти или си неграмотен, или на такъв се правиш. Второто е че не е в пъти по-евтин от немския. В психологията на това му викат фрустрация. Когато си безсилен от глупостта, която си направил, продължаваш да се излагаш и да затъваш, благодарение на това че не знаеш кога да спреш и да признаеш, че си в грешка. Излагаш се все повече и ставаш прекалено смешен.
  • #32
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Което ще рече, че заради споготбите в ЕС страдат всички, защото когато една държава произвежда скъп ток, той се покачва за всички. Елементарно. Това ще рече, че няма как да има разлика повече от 10% между отделните държави.
  • #31
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 30 ( преди 1 година )
    Небивалиците е ясно кой ги пише ако цената на борсата беше пряко свързана с цената за домакинствата нямаше тук домашния да е в пъти по-евтин от този в Германия
  • #30
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    А това от което се опитваш да се измъкнеш, че германския ток е два пъти по-скъп от френския, говори колко си в час и какви празни приказки дрънкаш. Явно и ти си чул нещо, от някой разбирач като теб. Как си представяш, че всичкия ток отива на борсата от която държавите го изкупуват обратно и само за германците борсата го търгува двойно. Хайде да мислим малко преди да се излагаме. Нашия ток е супер евтин, като производство, но до потребителя е скъп защото минава през борсата.