IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-важните коли на XXI век

От крос-купе с противоречив дизайн до Veyron и Tesla – тези модели остават в историята

Автомобилната индустрия се променя бързо, адаптирайки се към новите пазарни условия. Почти всички автомобилни производители се насочват към електрификация, като повечето от тях възнамеряват да се откажат от производството на автомобили с традиционни двигатели с вътрешно горене до края на това десетилетие.

Засега обаче пълната забрана на продажбите на конвенционални автомобили е все още далеч и това накара експертите от изданието Jalopnik да се обърнат към близкото минало и да припомнят най-важните коли на 21-ви век. Читателите също са помагали в съставянето на списъка, като е трябва не само да предложат конкретен модел, но и обяснят какво точно го прави изключителен.

Най-важните коли на XXI век (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 8 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Отлична, изчерпателна статия. Едно уточнение: Volt постави началото на класа EREV (Extended Range Electric Vehicle) - "електромобил с удължен пробег". Където ДВГ не върти колелата, а служи само като генератор за ток. Същото е и при Fisker Karma EVer (Electric Vehicle Extended Range). И едно обобщение: най-значимата кола на XX век е Ford Model T. Най-значимата кола на XXI в. e Tesla Model S (Plaid). Това е моделът, който узакони и доказа превъзходството на Car 2.0 (автомобилът от 2-ро поколение)