IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla иска пари за използване на навигацията

Без тази опция телефонът не може да се свърже с мултимедията

Компанията Tesla обяви плановете си за въвеждане на заплащане за използване на някои от опциите в електрическите си автомобили. В частност, американците искат да взимат пари за използване на навигационната система, вградена в бордовата информационно-развлекателна система.


Tesla Model S


Неприятното нововъведение касае различни партиди електромобили на марката, включително и всички по-стари от 8 години. Ще припомним, че по-рано от Tesla въведоха и заплащане за използване на станциите за бързо зареждане Supercharger за някои от клиентите си, след като изначално устройствата бяха с безплатен достъп.

Собствениците на електрически автомобили, които са напуснали поточните линии след 20 юли 2022 г., както и на автомобили, сглобени преди 9 януари 2020 година, ще трябва да плащат за използването на навигацията. За моделите, произведени от 9 януари 2020 г. до 20 юли 2022 година, опцията ще бъде налична безплатно.


Tesla


В случай, че собствениците на американските електромобили не плащат за навигацията, функцията автоматично ще изчезне от бордовата система на автомобилите. Освен това няма да работи и свързване на мобилно устройство към мултимедията, тъй като Tesla не осигурява синхронизация чрез Android Auto или Apple Carplay. Така шофьорите ще трябва да чертаят маршрута си със смартфон в ръка.

В началото на юли купувачите на новите Tesla Model X и Model S получиха електрически автомобили без дистанционни ключове. Според компанията, собствениците предпочитат да работят с телефоните си за тази цел. Въпреки това, ключовете вече са налични срещу допълнително заплащане.

0 от 500