IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво трябва да носите в багажника, ако моторът откаже

Според TUV, това са частите, които най-често се развалят по време на пътуване

Добре известен факт е, че у нас автопаркът е стар. Междувременно лятото бързо наближава. А с това и сезонът на пътуванията. Много българи ще отидат до моретата и планините със собствен транспорт. Предвид поостарелите ни автомобили, освен нещата за път, е добре да имате в колата е своеобразен запас от инструменти и някои авточасти. Например тези, които гарантирано ще помогнат за стартиране на двигателя.


резервни части


Нека веднага направим едно уточнение, че не говорим за основен ремонт на пътя, а за резервни части, чиято неизправност може лесно и независимо да се диагностицира и ако нещо се случи с тях, могат лесно да бъдат сменени. Така например е добре да имате комплект свещи в багажника, както и запалителна бобина. Случва се на пътя някой от тях да откаже да работи. В резултат на това един от цилиндрите ще спре да действа, което ще доведе до нестабилна работа на двигателя. А какво да кажем за продължаването на движението на такъв двигател...

Сензорът за положение на коляновия вал работи като синхронизатор на системата за впръскване на гориво и запалване. Тази джаджа не е скъпа, но изключително необходима, защото ако се повреди, няма да е възможно да стартирате двигателя при никакви обстоятелства.  А необходимостта от смяна на въпросната резервна част може да ви хване в най-неподходящия момент.

Очевидно списъкът може да бъде продължен доста дълго, но ние ви представяме основните неща, които липсват в повечето багажни отделения и които, според TUV се развалят най-често в един автомобил. Разполагайки с тези резервни части в багажника на колата си, вие ще се предпазите от някои от проблемите, които могат да ви изненадат по време на дълго пътуване.

0 от 500
  • #4
    16 rate up comment 2 rate down comment
    до 1 ( преди 1 година )
    Златната карта за пътна помощ са най-добре похарчените 100 кинта на година. На пътя също дребен ремонт правят, гума сменят, ток дават.. Особено в чужбина тр си луд да тръгнеш без авто асистанс. Ако измяука нещо на магистрала, пътната ти помощ там може да надхвърли цената на колата.
  • #3
    31 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Заглавието на статията е въпрос, чийто отговор според мен е ... удобни маратонки. Полезно е и наличието на зареден мобилен телефон с обхват. Вероятно карта за пътна помощ, банкова карта, пари в брой биха облекчили следващите стъпки.
  • #2
    26 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    За повечето коли след 2010-та преди всичко лаптоп ти трябва
  • #1
    30 rate up comment 0 rate down comment
    Нормален ( преди 1 година )
    ... и как ще смениш свещ без специален инструмент, значи и инструменти, бобини, датчици, с обикновени крик не бих рискувал да се вра под колата да сменям датчици колянов вал... Да те прещипе да умреш като диво животно... Не мерси. Имам си карта за пътна помощ 100кинта цяла Европа с включен безплатен преглед.