IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви рискове крие смяната на масло на алеята пред дома?

Chevrolet Silverado за малко не премаза собственика си (ВИДЕО)

Много собственици на автомобили обичат да бърникат по колите си, но не всеки знае и спазва основните принципи за безопасност. Например, важно е да блокирате надеждно колелата, така че колата да не потегли по време на ремонт.


смяна на масло


Именно подобен инцидент се появи в YouTube-канала ViralHog. В него собственик на Chevrolet Silverado решава да смени маслото на пикапа, който е паркиран на алеята пред дома му. Първоначално всичко върви по план, но след малко чува леко щракване и колата потегля на заден ход към улицата.

В този момент собственикът лежи под автомобила, като той явно реагира бързо и успява да заеме позиция на тялото, при която да не бъде премазан. Мъжът се затичва след колата си и успява да я хване и да я върне обратно. За късмет, в този момент по улицата не преминават други превозни средства.



Случаят се разминава без наранявания за собственик и без щети по колата, но е ярко доказателство за това, че преди началото на каквито и да е ремонти или други дейности, превозното средство трябва да бъде добре застопорено. Това става, например, с поставяне на блокчета пред колелата, които биха предотвратили потеглянето.

Снимка и видео: YouTube


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    sam ( преди 1 година )
    не забравяйте че тоя от клипа е американец а те са природно ***...!
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    А това цялото нещо, е защото българина е тарикат стотинкар и не иска да даде 20 лева за смяна на масло.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Когато си с дръпната ръчна и на скорост няма как колата да тръгне, когато си на равно, а именно на равно се сменя масло. От дълги години си сменям сам маслото на колите и нито една до този момент не е тръгвала. имам 2 рампи с височина 30 см и на тях качвам предницата, защото ме мързи да я дигам с крик. Става бързо и безопасно. Дори и да не е на ръчна и на скорост пак няма къде да ходи, защото заварените винкели са напречно на гумите през 10 см и гумата е между тях и застопорява колата.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Забравихте да напишете: много собственици на автомобили подценяват този проблем. :)