IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Повредите, които гаранцията не покрива

Често производителите отказват да поемат разходите при проблем в нов автомобил

Всеки шофьор, закупувайки нов автомобил, разчита на дългото му безпроблемно обслужване. И ако се случи повреда, докато превозното средство е в гаранция, тя трябва да бъде отстранена в сервиза на представителя на производителя. Поне такава информация предоставят официалните дилъри.
За съжаление, в реалния живот нещата невинаги са такива. И често се случва собственикът на автомобила да бъде оставен „да се оправя сам“. Факт е, че гаранцията покрива много от основните агрегати на превозното средство, но има и повреди или проблеми, които се срещат често, но остават извън нея.
  

Най-разпространените повреди, които гаранцията не покрива (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В Ситроен знам, че покриват накладки, дискове и съединител, но само ако изпушат първата година и под 10-20к км.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 1 година )
    Скандали, разправии, заплахи, че ще ги съди нищо не направи и си плати от джоба накрая. След около 20-30 000 км събори съединител. Продължаваше да кара безобразно, да върти гуми и да тръгва с ряз по светофарите, за да впечатлява мацките и да респектира другите шофьори. И на съединителя не му поеха гаранцията. Изръси се много здраво за нов. Около 3 000 лв даде. Не помня точно, но нещо такова беше. Та от тогава се поспря и започна да кара по-нормално, като разбра, че не всичко поема гаранцията.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 1 година )
    Не разбирам какво прави катастрофата тук при условие, че с нея се занимава застрахователя. Не мога да си представя колко трябва да е зле човек да направи катастрофа и да иска фирмата производител да му плаща за гаранцията. Колкото до другите неща има резон. Един приятел преди време си взе нова кола. Караше я на газ-спирачка-газ-спирачка. Беше млад шофьор и се кефеше на колата. На около 10 000 км предните накладки му заминаха. Отиде да му сложат нови, но му казаха, че гаранцията не важи за тях.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Статията е писана (или преписана) от човек, който няма никаква идея за покритието и начина на прилагане на фабричната гаранция. Пълни глупости!ПП. От 30 години част от професионалните ми задължения са точно гаранционните ремонти покрити от фабрична, а в последните години и от удължена гаранция. И то не само на една марка. Работил съм с няколко различни.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Всичко освен катастрофа и окачване е глупост
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Име ( преди 1 година )
    Пълни глупости!