IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият SUV на Toyota губи важна функция в студа

Японците признаха за проблем с бързото зареждане при bZ4X

При падане на температурите под нула градуса по Целзий първият електрически кросоувър на Toyota - bZ4X, губи функцията си за бързо зареждане, като проблемът засяга версията със задвижване на четирите колела. Представител на компанията призна за проблема, като увери, че се търси неговото бързо отстраняване.


Toyota bZ4X


Това е неприятна новина на феновете на марката, тъй като като рекламирайки bZ4X като иновативен електрически автомобил, в Toyota подчертаваха именно възможността за бързо зареждане с постоянен ток. При представянето на модела беше посочено, че батерията може да се презареди от 10 до 80% само за 30 минути, като този показател е за версията с предно предаване. При тази със задвижване на четирите колела (AWD) времето е два пъти повече.

Сега от Toyota признават, че „зареждането DC при версията bZ4X AWD не работи, когато температурите паднат под 0 градуса по Целзий“. Без възможността за зареждане с постоянен ток времето за пълнене се увеличава на 10 часа, но и тук има проблем - когато температурата е под нулата, то също се увеличава.


Toyota bZ4X


Проблемът е доста сериозен, тъй като в някои държави, където се продава електрическият кросоувър, дори през май времето е студено, особено през нощта. И това няма как да не се отрази на продажбите на модела, който има максимален пробег от 370 км с едно зареждане. За сравнение, базовият Ford Mustang Mach-E, който е сред основните конкуренти на Toyota bZ4X, предлага пробег от 340 км.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #15
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Постен мармалад е в твоята бедна, необразована глава, щом не можеш да разбереш прости данни.
  • #14
    4 rate up comment 6 rate down comment
    до №13 ( преди 1 година )
    Голям мармалад си забъркал... Нахвърлял си някакви стойности, които си чел някъде, без да разбираш кое какво е, но пък явно в собствените си очи изглеждаш много значим, след като си чувал термините "домашни зарядни", "кВт", "Тесла", "бърза станция"...
  • #13
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Защо питаш мен дали съм нормален? Питай си любимците от Тойотка защо на 94% скоростта пада до 1 кВт. За сравнение, домашните зарядни обикновено са около 7 кВт. Ако си инсталираш 22 кВт като на Тесла, буквално ще зареждаш в къщи по-бързо, отколкото Тойотка зарежда на бърза станция. Малко преувеличих с 10-те часа: всъщност са 5.
  • #12
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Фф ( преди 1 година )
    И на цена на Тесла....мъртвородено сувче
  • #11
    5 rate up comment 7 rate down comment
    До 10 ( преди 1 година )
    Хахахаха. Как на бързо зарядно ще зарежда 10 часа, бе? Нормален ли си? Проблема, е че не зарежда на бързо зарядно! Ако зарежда, няма да е за 10 часа!
  • #10
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Между другото, дори при температури около 15 градуса батерията е толкова бавна, че на бързо зарядно и трябват около 10 часа, за да се зареди от 0-100. А от 0-80 е забележимо по-бавна от рекламираното от Тойота.
  • #9
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    вЕрно ли е напълно нормално? Фенщината не прощава, а изтъпява.
  • #8
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Владо ( преди 1 година )
    Не ги мислете японците.Ще изследват проблема, ще установят причината, и ще я отстранят.Напълно нормално е да има преоблеми при първият им такъв продукт.Нищо фатално.
  • #7
    14 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не е брутален гаф, а очаквана безпомощност на една от технологично най-изостаналите компани. След години отричане на електромобилите се опитаха набързо да сглобят някакъв модел, като дори прибегнаха до помощта на Субару, които също имаха нулев опит. Повече от очакван резултат.
  • #6
    7 rate up comment 8 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Брутален гаф!!!