IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Употребяван Land Cruiser 300 беше продаден 2 пъти по-скъпо от нов

Забраната на Toyota за препродажба на нейния флагман явно не върши работа

Новото поколение на Toyota Land Cruiser 300 продължава да се увеличава и от това вече се възползват първите собственици на автомобила. Екземпляр от модела, произведен през август 2021 г. беше продаден два пъти по-скъпо от нова автомобил, съобщава изданието BestCarWeb.


Toyota


Необичайната сделка се е състояла в Япония, където купувач е платил 15 млн йени (218 200 лева) за всъдехода. Цената на същия автомобил като нов е 7,7 млн йени (112 000 лева). Проблемът е, че търсенето на всъдехода е в пъти по-високо от предлагането, като специално в Япония за доставката на новия Land Cruiser 300 се чака до 4 години.

Много от феновете на модела са готови да платят значително по-голяма сума от реалната цена на автомобила, но да го получат веднага. Любопитното е, че сделката е извършена въпреки опитите на Toyota да попречи на спекулантите. Всеки собственик на новия Land Cruiser 300 подписва декларация, че няма да продава колата през първата година, но явно това не притеснява някои хора.

Продаденият в случая SUV е в топ-версията на модела GR Sport, която се задвижва от V6 двигател с двойно турбо, развиващ 415 к.с. Всъдеходът е оборудван с допълнителен пакет от опции на стойност 1 млн йени (14 500 лева).

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Vat до#1 ( преди 2 години )
    2 е напълно прав!В ВГ цените са много високи,защото всички са паралии.Особенно т.ъ.па.а.н.и.те с немска талига.Те са най-най!Най-***.и и най-арогантни на пътя.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това не само е по-евтино, но и в пъти по-добро от Прадо-то което пробутват тук, иначе другите с ненормални цени са ***.
  • #3
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Колю Курудръвчеф ( преди 2 години )
    Зъъъ тъяяя тълига и стинка не давгам!!!???
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако не си забелязал това е в Япония, а не в европа или у нас, където цените стават х2. Влязох в японският сайт на Тойота и видях, че цифрите са абсолютно коректни и действително цената е такава на най-високото оборудване на модела. по-ниските оборудвания са по 5-6 млн. йени. Така, че ако нещо ти намирисва си смени гащите, защото миризмата най-вероятно от там идва!
  • #1
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Статията нещо на фейк намирисва, не ми се вярва нов Ленд Крузър да струва 100 000лв. с 400к.с.. Тия пари най-много да ти стигнат за КИА Соренто с 200к.с. и то с предно предаване.