IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко мощна всъщност е Toyota GR 86?

Спортната кола показа впечатляващи резултати на диностенд (ВИДЕО)

Новата Toyota GR 86, моделна година 2022, е отличен спортен автомобил, който разполага с двигател, по-мощен от този на предшественика си. Колко точно е мощен този мотор – на този въпрос отговаря видеото по-надолу?


Toyota GR 86 диностенд


Под капака на новата GR 86 е поставен 2,4-литров атмосферен 4-цилиндров боксер с обявени от производителя 228 к.с. и 249 Нм въртящ момент. Екипът на YouTube-канала FTspeed се сдоби с автомобила и реши да провери дали тези стойности отговарят на истината.

Въпросната кола е с пробег от 800 км, като тя беше качена на динамометър (диностенд) и бяха направени 7 теста, като резултатите са впечатляващи. По време на всеки един от тях конските сили и въртящият момент се увеличаваха, като в крайна сметка бяха отчетени 215,54 к.с. и 231,7 Нм въртящ момент на задните колела. Ако вземете предвид загубите по задвижването, които са около 10%, това означава, че двигателят на GR 86 всъщност произвежда повече от 250 к.с.



Във видеото водещият отбелязва, че е тествал стария си стария си Scion FR-S на същия динамометър и той е отчел 170,95 к.с. и 192 Нм въртящ момент на колелата, което означава, че тази нова кола има приблизително 45 допълнителни коня и 40 Нм допълнителен въртящ момент.

Разбира се, инженерите на Toyota можеше да оборудват GR 86 с двигател с турбокомпресор, но това би доближило производителността му твърде по-близо до Supra и така да се стигне до конкуренция между двата модела. А това е нещо, което японците със сигурност не искат.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500