IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко конски сили остават на BMW M3 след 280 000 км?

Проверка на дино-стенд на старо E46 дава изненадващ резултат (ВИДЕО)

Когато стане дума за стари автомобили, винаги позоваваме на цифрите за мощност и производителност, които производителят цитира, когато представя колата. Колко от тези конски сили обаче остават, след като колата бъде карана 20 или 30 години?


BMW M3


За да отговори на този въпрос, един от водещите на YouTube-канала Vehicle Virals качи на диностенд своето BMW M3 (Е46), което купи преди година за 3000 долара. Ниската цена на колата се обяснява с това, че тя има доста проблеми, както и с факта, че е навъртяла 173 000 мили (279 000 км). Спортният модел е оборудван с 3,2-литров двигател S54 с 6 цилиндъра, чийто блок за управление е с променени настройки. Модернизирана е и изпускателната система.

Моторът е свързан автоматизирана ръчна скоростна кутия SMG на BMW, като мощността му стандартно е 333 к.с., но в случая тя е увеличена до 350 к.с.
Колко от тях обаче са останалите след този сериозен пробег. Екипът на Vehicle Virals предполагат, че 280 к.с. за задните колела биха били отлично постижение, което означава загуба от около 16% - нещо напълно приемливо за автомобил в добро състояние.



Тестът на дино-стенда показва, че старото M3 разполага с 290 к.с. Факт е, че резултатите от подобна проверка варират доста, но този резултат е напълно приличен. При втория опит от четирите тръби на автомобила излиза толкова много дим, че собственикът решава да спре експеримента. Цифрите показва, че тези 280 000 км не са се отразили сериозно на това M3, но разглобяването и прегледа на двигателя може да разкрият нещо съвсем различно.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Пастет ( преди 2 години )
    В единия случай са коне на мотор, в другия предполагаемите коне са на колела, не си спестявайте тези "подробности". Така сте го превели, от чуждестранна статия, все е дно 280те коня са на мотор. Загубата е по предаването на тази мощност, не на самия мотор от заводските му коне някога..
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Страхотен двигател.Такъв пробег за спортен мотор,който не е жален!!!.Сегашните трошляци немогат да му стъпят на малкия пръст....
  • #4
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    S54b32 е уникален двигател не само за времето си, но и като цяло. Изключително голяма литрова мощност за атмосферерен двигател с такъв обем, изключително отзивчив и същевременно с огромен работен диапазон. В него са вплетени и доста интересни технологични решения, като например индивидуалните дросели, които попринцип са рядкост за серйините автомобили.
  • #3
    14 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това вече става само за село на мегдана да събира погледи на нимфетки и после за фирма скрап,жалко,че си отиде Кремиковци,много работа за леярната.
  • #2
    25 rate up comment 9 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    В това БМВ конкретно конете всъщност са кобили и добре, че спряха теста защото при този пушек щяха да родят групово!
  • #1
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Минко 47-год Джамбаз ( преди 2 години )
    Много има да учи, лепенки "Brembo" , "Sparco" на калника и "Turbo " на предния жам съживяват отдавна загубените коне.