IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Знаете ли как правилно да измерите нивото на маслото в двигателя?

Съвременните мотори харчат повече смазочна течност и с тях трябва да се внимава

Съвременни двигатели с турбокомпресор и директно впръскване на горивото консумират голямо количество масло, което при по-сериозни натоварвания излиза през турбината и буталните пръстени. Дори новите агрегати изискват редовно добавяне на смазка. 

От водача се изисква да проверява нивото на маслото ежеседмично, но не всеки знае как да го направи правилно и отлага доливането. В резултат на това нивото на двигателното масло може да падне катастрофално, което ще доведе до "маслен глад". 

Как да проверяваме правилно нивото на маслото в двигателя? (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #4
    23 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Всички автомобили имат дълга пръчка" - глупости, не всички имат. На първото изречение ме загубихте.
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Очаквам от автора да ми измери маслото...... имам Н52 двигател. Понеже винаги има щека и се проверява при неработещ двигател....... очаквам предложния, Румба.
  • #2
    43 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гуми, масло.. това бяха стандартни проверки, едно време, преди тръгване на път. Но това милениум "шофьорите" нямя как да го знаят. За тях всичко е "смарт" и чакат колата да им пише във фейсбук или да им прати майл.
  • #1
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Коста ( преди 2 години )
    Топла или студена проверка, важното е да му хвърляте едно око поне веднъж в месеца ако колата сама не ви известява за нивото (не говорим да светне лампа на таблото, светне ли лампата за масло на колите преди 2005г , нещата отиват на ремонти често).И да долеете друг тип масло като визкозитет не е голям проблем, по-добре на кола с 5w30 , да й долеете 0.5/1л 10w40 или каквото има в близкият магазин, вместо да карате с ниско масло. А като се приберете/съберете пари винаги може да го смените цяло ...