IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Знаете ли как правилно да измерите нивото на маслото в двигателя?

Съвременните мотори харчат повече смазочна течност и с тях трябва да се внимава

Съвременни двигатели с турбокомпресор и директно впръскване на горивото консумират голямо количество масло, което при по-сериозни натоварвания излиза през турбината и буталните пръстени. Дори новите агрегати изискват редовно добавяне на смазка. 

От водача се изисква да проверява нивото на маслото ежеседмично, но не всеки знае как да го направи правилно и отлага доливането. В резултат на това нивото на двигателното масло може да падне катастрофално, което ще доведе до "маслен глад". 

Как да проверяваме правилно нивото на маслото в двигателя? (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #24
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Пешо ( преди 1 година )
    Като за начало се вижда, че автора не е много компетентен, но се опитва. Първо маслото се проверява на студен мотор, защото пълното оцеждане в картера, зависимо от марката може да продължи от 12 до 36 часа, ще дам пример опел астра 2006г, правилното ниво на масло го показва когато 2 дни не е палена. Друго по темата, за мен не е нормално разхода на масло, но новите коли са изнасилени с малки мотори, много конски сили за компенсация и резултата е на лице, автомобилостроенето не върви на добре.
  • #23
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Карам VW Passat Alltrack купуван чисто нов през 2014, дизел 177 к.с. За 130 000 км не съм доливал никога нито масло, нито антифриз. Карам на дългия интервал на обслужване 30000 км или 2 г. За 8 г съм проверявал маслото 5-6 пъти ;).
  • #22
    7 rate up comment 5 rate down comment
    АБВ ( преди 2 години )
    Новите коли горят масло - няма спор. 200-300 мл на 10хил е нормално. Но не всеки мотор има щека. А въобще не е надеждно да се разчита на електронните датчици.Второ, маслото не се измерва след дълъг път, защото е много заряло. Трябва да е на 50-60.
  • #21
    6 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Абсолютна простотия. Рено 1,6 16кл. Масло елф 5/40 на 10 000км - 0(нула) харчене на масло. Сменям го на 15000км. За 1000 км - 0,4л масло разход - да не би да пише за Вартбург или Трабант......
  • #20
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пъълна малоумщина,имат една пръчка!!!
  • #19
    20 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На немските бангии трябва редовно да се проверява маслото, защото са големи масларки. Най-големите маслояди са разбира се от ВАГ групата, следвани плътно от БеЕнВе и Магарцедес.
  • #18
    19 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Всички автомобили имат една дълга пръчка" Вие въобще не сте в час . Доста автомобили нямат и разчиташ на електрониката да ти покаже,че си в сектор фалит.
  • #17
    27 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Автора ти сериозен ли си?
  • #16
    5 rate up comment 24 rate down comment
    Ваксата ( преди 2 години )
    На Golf 4 1.6 SR 101 коня масло не се долива. На 10 Хил км до там до където си налял.
  • #15
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Hoher Olverbrauch VAG 1.8 und 2.0 TFSI Буквата О е с 2 точки отгоре, но филтъра я трие. Пусни си го в търсачката и чети!