IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Преминаваш от кола на велосипед и взимаш 900 евро

Офертата е на властите в голяма европейска столица

Столицата на Белгия - Брюксел има население от близо 2 милиона души, които трябва да се справят с един много сериозен проблем. Това е качеството на въздуха, което е толкова лошо, колкото и в други европейски столици като Париж, Лондон и Амстердам.


Брюксел


Белгийските власти взимат мерки за решаване на проблема, като пуснаха държавната програма "Brussels Air", която трябва да насърчи шофьорите да се откажат от личните си превозни средства. Тя включва и нова оферта - всеки един собственик на автомобил, който дерегистрира колата си, ще получи помощ от 900 евро.

Собствениците няма да могат да използват легално превозните си средства, но ще имат право да ги продадат. А държавната субсидия ще може да се използва за закупуване на алтернативен вид транспорт, като например велосипед, или за закупуване на карта за обществен транспорт.

Интересното е, че размерът на плащането зависи от доходите на автомобилиста. Тези, които печелят не повече от 3100 евро на месец, ще получат максималните 900 евро. По-заможните граждани - тези с месечен доход до 6250 евро, могат да разчитат само на 500 евро.


0 от 500
  • #10
    7 rate up comment 4 rate down comment
    monsej ( преди 2 години )
    Мантрата, че без коли въздухът ще стане по-чист е пълна глупост. Локално има някакъв смисъл, но глобално процентът от замърсяването от автомобил е нищожно спрямо общото замърсяване на въздуха. Проблемът е, че някои хора искат да приберат едни огромни пари, които всички хора да платят. Като с газираните напитки, които би следвало да бъдат забранени от медицинска гледна точка.
  • #9
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да остане човек без кола е крайно, но хората трябва да се научат да ползват колите си при нужда, а не всеки път, когато им е кеф или защото ги мързи. Повечето шофьори отиват с колите си даже и до места, до които ходенето е десетина минути. Или пък до места, които са покрити от метрото изцяло, а не частично. Моля тези, които не са съгласни да не почват с мантрите за ценното време. Сигурен съм, че сте гениални и за 10 минути ще свършите грандиозни неща, но повечето хора не са като вас.
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Преди 10-ина години, в Германия даваха премия не помня точно, но до / около 2700Е за старта кола. И имаше доста които си продаоха колите и не си взеха нови (каквато беше идеята). Но тези хора, така или иначе не пътуват по далче от границите на града, предимно са без семейства и "неделни шофьори", и не на последно място.. еколози.Но да, 7-ми е прав, да почнат от брюкселските толупи
  • #7
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Типично по брюкселкси - вие карайте колело, а на мен евро депутатина не ме закачайте за огромния джиб и тежката лимузина.
  • #6
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Абсолютно ( преди 2 години )
    В днешно време е невъзможно да се живее нормално без кола. То може, ама ще си като крепостен селянин от 15 век.
  • #5
    8 rate up comment 9 rate down comment
    хахаха ( преди 2 години )
    Обичам да карам колело но само за удоволствие в свободното време. Но не виждам как може млад и активен човек да живее нормално без кола в днешно време? Ами то нито можеш да свършиш работа нито да отидеш някъде извън града в свободното време. А на пазар как ще отидеш? Особено в лошо време, зимата в студа и дъжда?С колата пазаруваме веднъж за седмицата и пълним багажника на с храна. Ако си без кола трябва всеки ден да обикаляш магазините и да носиш по малко. Ами децата? Училище, разкарване....
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    до 1 Какво е от 100 г в германия???? Какви глупости дрънкаш????
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до #1 ( преди 2 години )
    Какво точно получаваш в Германия, ако си спреш колата и си купиш колело или нещо друго? Можеш ли да бъдеш малко по-конкретен?
  • #2
    11 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Поредната брюкселска простотия! Все повече се убеждавам, че да сме в ЕС имаме много повече вреда отколкото ползи. Всъщност откакто ограничиха свободното движение на хора и стоки не виждам никакви ползи, а само вреди.
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    ff ( преди 2 години )
    е това в Германия е от 100 г...и няма нужда да преминаваш на нищо...просто ги получаваш като помощ за одобрени модели