IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Преминаваш от кола на велосипед и взимаш 900 евро

Офертата е на властите в голяма европейска столица

Столицата на Белгия - Брюксел има население от близо 2 милиона души, които трябва да се справят с един много сериозен проблем. Това е качеството на въздуха, което е толкова лошо, колкото и в други европейски столици като Париж, Лондон и Амстердам.


Брюксел


Белгийските власти взимат мерки за решаване на проблема, като пуснаха държавната програма "Brussels Air", която трябва да насърчи шофьорите да се откажат от личните си превозни средства. Тя включва и нова оферта - всеки един собственик на автомобил, който дерегистрира колата си, ще получи помощ от 900 евро.

Собствениците няма да могат да използват легално превозните си средства, но ще имат право да ги продадат. А държавната субсидия ще може да се използва за закупуване на алтернативен вид транспорт, като например велосипед, или за закупуване на карта за обществен транспорт.

Интересното е, че размерът на плащането зависи от доходите на автомобилиста. Тези, които печелят не повече от 3100 евро на месец, ще получат максималните 900 евро. По-заможните граждани - тези с месечен доход до 6250 евро, могат да разчитат само на 500 евро.


0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Валентин Димитров ( преди 2 години )
    Там зима няма
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Тихомир георгиев ( преди 2 години )
    А, зимата какво ще карат? и защо на стари автомобили не монтират Ел. Мотори
  • #18
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Тихомир георгиев ( преди 2 години )
    А, зимата какво ще карат?
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    nikran ( преди 2 години )
    Карайте си колелетата ***.Да видим как ще пътувате из градовете!
  • #16
    7 rate up comment 0 rate down comment
    NS ( преди 2 години )
    Че повечето коли са кюнци е ясно, но *** заселени около големите градове в БГ замърсяват 24/7 целогодишно. Нали климатици щяха да им купят? Или ще стане като с ,,ромската декада,, началото на новото хилядолетие. Шорош им направи къщички с нашите пари, *** изнесоха даже кабелите от стените. Помня пропагандата по БНТ и след няколко години реалността по една малка тв. Ех стадо тъпо, събори се.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    фф ( преди 2 години )
    я си отвори BAFA.DE и си погледни за F
  • #14
    7 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 2 години )
    Ако в Брюксел въздухът е мръсен какво да кажем за Софето!!!Специално за нашият блкански случай кошите наистина тровят защото не с а коли ами кюнци на колела.
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    В Испания преди няколко години видях че имаше субсидии от около 250?,но при цена от 1800+ някак не го видях оферта, защото важи при определени търговци с магазини предлагащи маркови продукти, а не разни имитации от али - то
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 12 ( преди 2 години )
    Трябва да правиш разлика между замърсяване и затопляне. Даже и да не се промени второто пак има смисъл от електрическите коли. От мръсен въздух умират доста повече хора от Ковид. А и не е вярно, че замърсяването от коли е незначително. Да, има по-замърсяващи индустрии, но това не означава, че нищо не трябва да се прави. В градовете превозните средства са най-големият замърсител.
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Желязо каменоff ( преди 2 години )
    Значи тръгва за Белгия за 900евра да бачкаме азь съм колело цял живот