IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y спаси шофьора си в аквапланинг

Електромобилът е унищожен, но като по чудо няма пострадали хора (ВИДЕО)

Аквапланингът е една от най-големите опасности, които дебнат шофьорите на пътя през пролетта и есента. Тогава валежите на дъжд са най-силни и миг невнимание може да струва скъпо на водача. Доказателство е видео, публикувано в канала Wham Baam Teslacam, на което е записана една от най-безумните катастрофи с електромобил на Tesla.


Tesla - аквапланинг


В нея автомобилите се разминават на сантиметри и като по чудо няма пострадали хора. Както разказва собственикът на Tesla Model Y, той е пътувал при силен дъжд по магистрала в Калифорния. Мъжът се е движил под позволената скорост и не е използвал автопилот. Гумите на колата му са в добро състояние, като пробегът им е около 25 000 км.

Независимо от предпазливостта си, водачът на електрическия кросоувър попада в аквапланинг и губи контрол. Model Y поднася и навлиза в лентата за насрещно движение, като по чудо се разминава с няколко превозни средства. В крайна сметка електромобилът закача задна ос на камион с ремарке и се завърта.



Във видеото се виждат отломки по пътя, а предната част на Tesla Model Y е напълно унищожена. Кросоувърът обаче е достатъчно здрав, за да запази хората в кабината. Никой не е пострадал сериозно, но колата е пълна щета. А от полицията призовават в подобни условия винаги да се кара по-бавно, като шофьорите на електромобили със система за регенеративно спипане трябва да я изключат, стига това да е възможно.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Автомобилът беше неуправляем в този случай. Шофьорът беше спасен от пасивната безопасност на Тесла, а не от активната. Когато изгубиш сцепление при тази скорост, няма система, която да може да те спаси.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До третия ( преди 2 години )
    Абе умник, ти къде видя намеса на теслата при това пързаляне!Казах,че с берлинго ми се случи да вляза в аквапланинг, да навляза в насрещното и да се размина между коли и камион там без да докосна никой и без колата да има драскотина като спрях в банкета! И всичко това Берлингото го направи без камерите и лидарите на тесла :-) :-) :-)Като си фанатичен фен,бива и малко от физика да разбираш и малко да преценяш кое е чист касмет, кое постижение на технолгията!!От зомбита като я намрази тази марка
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Майстор е тоя ( преди 2 години )
    Прегледах видеото - този е голям майстор за да влезе в аквапланинг по надолнище на "сух" път, ако се разходи по гьоловете дето се образуват на бг-магистралите от Варна-София ще потроши 5-6 коли.
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До първия ( преди 2 години )
    И какво стана с берлингото след като се блъсна в камиона в насрещното? Нито драскотина казваш? Супер! И като се събуди? Тесла е един от най-сигурните автомобили в света и освен петте звезди при краш тестовете, вече се е доказал и в реални условия. При всеки подобен случай се сещам за един клип с един автомобил от насрещната който се заби в Тесла. На петата секунда шофьора на теслата излезе от автомобила без травми, а шофьора на другия автомобил беше загинал на място.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Помислих , че е заспал и Теслата го е спасила, пък той даже не бил на автопилот
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Муахахаха ( преди 2 години )
    Само не разбрах как точно теслата е направила нещо за да се случи късмета?!?! Подобна случка имах Преди 5 години със Ситроен Берлинго в Прохода на републиката!Даже драскотина нямаше по колата! Приемаме, че Берлингото се справя по-добре от Тесла при аквапланинг!!!