IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y спаси шофьора си в аквапланинг

Електромобилът е унищожен, но като по чудо няма пострадали хора (ВИДЕО)

Аквапланингът е една от най-големите опасности, които дебнат шофьорите на пътя през пролетта и есента. Тогава валежите на дъжд са най-силни и миг невнимание може да струва скъпо на водача. Доказателство е видео, публикувано в канала Wham Baam Teslacam, на което е записана една от най-безумните катастрофи с електромобил на Tesla.


Tesla - аквапланинг


В нея автомобилите се разминават на сантиметри и като по чудо няма пострадали хора. Както разказва собственикът на Tesla Model Y, той е пътувал при силен дъжд по магистрала в Калифорния. Мъжът се е движил под позволената скорост и не е използвал автопилот. Гумите на колата му са в добро състояние, като пробегът им е около 25 000 км.

Независимо от предпазливостта си, водачът на електрическия кросоувър попада в аквапланинг и губи контрол. Model Y поднася и навлиза в лентата за насрещно движение, като по чудо се разминава с няколко превозни средства. В крайна сметка електромобилът закача задна ос на камион с ремарке и се завърта.



Във видеото се виждат отломки по пътя, а предната част на Tesla Model Y е напълно унищожена. Кросоувърът обаче е достатъчно здрав, за да запази хората в кабината. Никой не е пострадал сериозно, но колата е пълна щета. А от полицията призовават в подобни условия винаги да се кара по-бавно, като шофьорите на електромобили със система за регенеративно спипане трябва да я изключат, стига това да е възможно.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Поднесе на прав участък, егати "кросоувъра" ахах
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 10 ( преди 2 години )
    Казваш голям късмет изкарал, че минал под задната ос на камиона? Да ти кажа повечето шофьори не оцеляват при такъв удар, а за останалите е малко съмнително. Един познат така изгуби живота си, когато носачът на голфа му се счупи точно при пресичане на разбит прелез при разминаване с камион. И двамата не са карали бързо, но шофьорът на камиона не е успял да спре навреме. Пък и ако знаеше английски, щеше да чуеш какъв е бил коментарът на професионалистите, които са се погрижили за катастроф ...
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Като се има предвид, че Tesla е единствената автомобилна компания, които не плащат за реклама, определено само ти си я видял тази реклама на Тесла, малко преди да се събудиш.
  • #13
    3 rate up comment 2 rate down comment
    М да а ( преди 2 години )
    Само на мен ли ми излезе реклама на Тесла в края на видеото
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Да не говорим, че въобще нямаше никакъв аквапланинг, а шофьора просто загуби контрол. При тази денивелация няма как да се задържи вода за аквапланинг, освен ако не тече река, а толкова вода, определено нямаше.
  • #11
    10 rate up comment 3 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    Поредната измислена реклама на Тресла. Всяка кола след 2015г. има пасивна безопасност, а която да излезеш невредим от подобна ситуация. Отгоре на това удара не беше с висока скорост. Да не говорим, че 90 процента от новите коли покриват 5те звезди.
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Този просто имаше късмет, че закачи камиона отзад, а не го изтрещя отпред! Та, какво казвате, че го е спасило? Нещо не разбрах!
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пак ще спорите за някакви безмислени детайли. За какво точно обаче? За несъобрезена скорост? За загуба на сцепление? Или за това колко са скапани всички коли на Тесла? Аз пак ще питам - Тесла кога точно ще фалира? Предоверявате се на някакви системи и после става леш. Не че не сме виждали на нашите магистрали какъв "аквапланинг" има и как не карате с 200 по време на пороен дъжд.
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Дим ( преди 2 години )
    Ограничението в конкретния участък е 35 мили в час!Този казва, че е карал с 5 мили под ограничението, т.в. с 30 мили в час! Удар няма, а има закачане в задната част на камиона и въртене!Ако това ви се вижда грандиозна катастрофа с чудовищна скорост и уникално постижение на безопасността на тесла, не знам от коя палма падате!!Все съм виждал пристрастни мнения и коментари,ама под статии за Тесла оливането е грандиозно!И всичко това от хора които нямат и никога няма да имат тесла!!!!
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    До 6 ( преди 2 години )
    Пасивната безопасност на повечето съвременни автомобили е на ниво да спаси всеки при подобен удар! Напълно излишни статия и хвалене на тесла в случая!!!