IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf на старо – плюсове и минуси

За какво трябва да се внимава при покупка на популярния електромобил

Nissan Leaf е един от най-популярните електромобили на планетата, като вече е разпространен и на пазара на колите втора ръка. Повечето от тях са от първото поколение на модела, което излезе през 2010 година. Моделът е непрекъснато обновяван, като в началото зарядното устройство е отпред, но по-късно беше преместено в багажника.


Nissan Leaf


Първият Leaf е оборудван с батерии с капацитет 24, 30 и 40 кВт/ч, като пробегът (по официални данни) е съответно 175, 200 и 250 км. Тези показатели обаче са валидни през летния период, докато в студеното време обхватът на електромобила е по-малък.

Сред сочените предимства на модела на Nissan са надеждния двигател, както и добрата динамика, която предлага. В същото време слабостите му са пробегът, дългото време за зареждане, липсата на стандартна резервна гума, както и пътният просвет – 156 мм. Какво още трябва да се очаква от Leaf на старо, посочват експертите от „За Рульом“, които имат опит с този модел, тъй като това е най-разпространеният електромобил в Русия.

Nissan Leaf на старо – какво да очакваме? (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    до 4 Има такива случаи наистина, но са отделни, а не масови. Явно зависи на какъв климат се карат, как и т.н. Пак казвам са единични случаи. Тези, които познавам и имат тази кола нямат никакви грижи с батерията. На единия колата е повече от 10 г, а на другия около 10, но не знам точно. Все още са с оригиналните батерии и определено капацитета им е доста над 50% според пробега, който правят.
  • #4
    13 rate up comment 3 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Има големи проблеми с охлаждането на батерията първия лийф, от там тръгва и деградация на батерията, която не е както е указана в упътването а доста по голяма...за 5 г. може да мине и 50% така че...
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Би било любопитно ако има хора ползватели и особено закули 2ра ръка този автомобил да споделят преки впечатления.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво си взехте?
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много добра електричка една от първите масови да не кажа първата. Здрава и надеждна. Имам познати, които имат и никой не се е оплакал от нещо. Всичко си функционира безпроблемно. Аз също щях да си купувам тогава, но за мен един от големите недостатъци е, че е мега грозна кола. Наистина е грозна. По принцип не гледам колите по красота, но това е наистина супер зле от към визия. Второто поколение го оправиха, но вече си бях взел от друг производител електромобил и така ме изгубиха, като клиент.