IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизелов VW Passat все още държи рекорда за пробег с един резервоар

Най-доброто постижение в историята навърши 10 години и явно няма да бъде подобрено

Дизеловите двигатели сега са на ръба на изчезването. С постоянно увеличаващия се пазарен дял на хибридите и електрическите машини, сбогуването с дизеловите двигатели изглежда само въпрос на време.


VW Passat - дизел, рекорд


Преди 10 години обаче дизеловият двигател беше кралят на пазара, особено в Европа. В САЩ, където винаги потребителите са предпочитали бензина, също го оцениха и през 2012 г. именно там Volkswagen Passat SE TDI постави рекорда за най-голямо изминато разстояние с едно зареждане на резервоара – 73 литра дизел бяха достатъчни за пробег от 2616 км (2,79 л/100 км).

За да установят невероятния рекорд, австралийските съпрузи Джон и Хелън Тейлър предприеха пътуване от Хюстън (Тексас) до Стърлинг (Вирджиния). За три дни двойката измина повече от 2600 км, а това, което прави рекорда още по-впечатляващ е, че разстоянието беше изминато при нормални условия на шофиране.


VW Passat - дизел, рекорд

VW Passat - дизел, рекорд


Австралийците дори е натоварила колата с 54 кг багаж, като се сменяла зад волана. Съпрузите никога не са карали повече от 14 часа на ден и са постигнали средна скорост от 61 км/ч. Резултатите от пътуването им са доказани с всички необходими сертификати, като използваното гориво е проверено от полицията в Тексас при потегляне, както и при пристигането във Вирджиния.

Крайният резултат е наистина невероятен, като се има предвид, че Volkswagen с 2.0 TDI двигател със 140 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия е хомологиран в САЩ с комбиниран разход на EPA(Американската агенция за опазване на околната среда) от около 5,56 л/100 км.


VW Passat - дизел, рекорд


Семейство Тейлър обаче са истински специалисти в икономията на гориво, като държат още няколко рекорда, а също така организират курсове и семинари за шофьори, на които ги съветват как да намалят консумацията на бензин и дизел.

0 от 500
  • #19
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    При въьможно най-икономично каране със същия двигател, но 6 степенна автомат. кутия разход на дистанция 250 км - 4.8С две думи - съмнявам се.
  • #18
    9 rate up comment 33 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гледам лееко са пропуснали да се похвалят килограма канцерогенни азотни окиси са избълвали в атмосферата с тая швабска душегубка..
  • #17
    53 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Нормално. Измийте колата и сложете вакса. Напомпете гумите на 3 атмосфери. Изключете климатика и всичко на ток, което може да се изключи. Карайте на пета предавка с около 70 км/ч. Пускайте по инерция на леките надолнища, на стръмните на скорост и без газ. Ускорявайте плавно и избягвайте въобще да ползвате спирачка. Изберете път с гладък асфалт. Ако се скриете зад камион дори можете да карате с по-висока скорост. Разучете пътя, за да знаете как да шофирате. Резултатът ще ви учуди.
  • #16
    39 rate up comment 9 rate down comment
    TDI ( преди 2 години )
    Нищо, сега ще пуснат Койота , Неудачия и Хойдай, които ще са по 30, 40к евра, ще изминават с една батерия 50км, през зимата 30, ще се зареждат от "евтиния" ток, ще им заменят пауър блоковете на 5 години за по 5к евра и калъфите зад кормилните им устройства ще плюят германските дизели, щото само в Перник ги карали ..
  • #15
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Аз ( преди 2 години )
    Да бяха казали 3.8-4.0, щеше да е по-достоверно. Това 2.8...няма как да се получи. С 1.9тди преди години съм постигал 4.5...със скорост 90-100.
  • #14
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Кольо ( преди 2 години )
    Тия са го бутали по нанадолнище тоя пасат..... хааахааа
  • #13
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И Койота харчи , ама на място и без климатик :)
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 5 ( преди 2 години )
    ограничение 65 имах предвид
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Аман бе ( преди 2 години )
    Ако не вярваш на фоцеаген, питай Авто Билд! :)
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до 5 ( преди 2 години )
    В щатите ми се е случвало да карам със 70 мили/ч (при ограничение 60) в средната лента на 3-лентова магистрала, а от ляво и дясно ме изпреварват огромни камиони с поне 75 мили/ч.