IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На какво е способен стар дизелов Golf на магистрала?

26-годишният хечбек с над милион километра пробег се справя впечатляващо (ВИДЕО)

Volkswagen Golf на 26 години със стоманени джанти изобщо не е атрактивна гледка, особено когато лакът на боята му пада, а воланът изглежда така, сякаш е дъвкан от плъхове. В случая има две причини, поради които това видео е наистина интересно - този хечбек (поколение Mk3) има пробег от 1,1 млн. километра и дори след това върви с пълна мощ.


VW Golf Mk3


Видеото беше качено на YouTube-канала TopSpeedGermany, като колата се тества на участък от магистрала, на който няма ограничения на скоростта. Автомобилът е произведен през 1995 година, като се задвижва от двигател 1.9 TDI с мощност 64 к.с. и 124 Нм. През по-голямата част моторът, който е на повече от 1/4 век звучи ужасно, като това става досадно силно, когато оборотите наближат червената зона.

Дори 26 години по-късно компактният хечбек достига скорост, която е доста над ограниченията на обичайните магистрали по света. Факт, е че колата няма да запише рекорд на "Нюрбургринг", но 170 км/ч е много над това, което ще потрябва на повечето шофьори някога.



А видеото напомня за традициите на Golf с две врати, който вече не се произвежда, като и за качеството на популярните двигатели TDI. Те със сигурност скоро ще изчезнат заради новите екологични разпоредби, а това е нещо, за което много хора ще съжаляват.

Снимка и видео: TopSpeed Germany

0 от 500
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Тошо ( преди 2 години )
    Този голф е без турбо. Автора на статията пак е бил някой баничар
  • #28
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Почти ( преди 2 години )
    Турбо не му трябва защото се разваля тъй или иначе, жалко че ръждясаха всички и не издържа краш тестовете. От четворката също има дизел без турбо, SDI, вече са безопасни спрямо двойката и тройката.
  • #27
    10 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 2 години )
    Тоя мотор е SDI и е много корав, бавен , но много здрав.Аз съм имал 1.9 ТДИ с помпа, 90 к.с., карах го до 500 000 км и един ме блъсна отзад и смля колата.А мотора беше перфектен, на 400 000 му смених турбината.Зимата палеше с изгорели свещи.Няма такива мотори вече, всичко е пръдня.
  • #26
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Георги ( преди 2 години )
    TDI 64 кончета!!!! Абе вие луди ли сте. Няма, такъв оксиморон.
  • #25
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Ъ ( преди 2 години )
    Такъв двигател не съществува. 1,9 дизел без турбо, с тези 64 умрели коне.
  • #24
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Дърта Мутра ( преди 2 години )
    Голфо е с Пернишки тунинг
  • #23
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Черен Петър ( преди 2 години )
    Освен да окади магистралата кво друго
  • #22
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Русофилите изпаднаха ( преди 2 години )
    Подсмърчат по времето на бай Тошо,когато чакаха по 10-15 г. да им излезе редът за някоя скапана Жигула. Тоест невежи и закостенели мазохисти с промити умове.
  • #21
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Русофилите изпаднаха ( преди 2 години )
    Подсмърчат по времето на бай Тошо,когато чакаха по 10-15 г. да им излезе редът за някоя скапана Жигула. Тоест невежи и закостенели мазохисти с промити умове.
  • #20
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Спортен дизел - преди години всеки би се изсмял с глас, но после поради някакви недомислици в ЕС, дизеловите коли стигнаха над 70% от продадените и производителите започнаха да ни обясняват как по-хубаво от купе, дизел с букви GTI на багажника няма.