IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz спря да приема поръчки за G-Class

Срокът за заявените вече коли се разтегля до края на 2024 г.

През миналата година Mercedes G-Class постави нов рекорд по продажби, след като над 41 000 бройки от емблематичния SUV намериха собствениците си. По информация на MBPassionBlog, производителят от Щутгарт е спрял приема на поръчки за всъдехода още на 17 януари, а компанията обяви, че срокът за доставка на поръчаните вече бройки от модела се разтегля до края на 2024 г.


Mercedes-Benz G500


Желаещи да се сдобият с G-Class потвърдиха, че дилърите на Mercedes-Benz са отхвърлили заявките им, позовавайки се на нареждане от компанията със задна дата. Причини за отказа не се посочват, но се предполага, че тя е в кризата с доставките на електронни компоненти, която засегна цялата автомобилна индустрия.

Сегашната G-Class получи значителни промени през 2019 г., но скоро приближава средата на жизнения цикъл на модела, което означава, че той ще бъде сериозно актуализиран. Вероятно и това е сред причините за забавяне на доставките от производителя.

Ако и пред тази година всъдеходът се окаже толкова популярен сред клиентите, колкото през миналата, Mercedes ще има достатъчно време, за да бъде в крак с търсенето. Прогнозите за решаване на проблема с микрочиповете обаче не са окуражаващи, което може да създаде допълнителни трудности на компанията.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500