IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще прави нова G-Class за армията и полицията

Всъдеходът с индекс W464 няма да се продава на частни клиенти

Компанията Mercedes-Benz ще пусне нов G-Class за армията и полицията, съобщава изданието Which Car, като се позовава на източници,които са добре запознати с намеренията на производителя.


Mercedes-Benz G-Class


Според информацията, новия всъдеход с индекс W464 ще бъде специално създаден за нуждите на въоръжените сили, както и за спасителни операции. В същото време изграденият на рамна конструкция автомобил ще получи нов редови турбодизел с 6 цилиндъра и работен обем 3 литра, който ще се съчетава с автоматична скоростна кутия. Моторът ще предлага нисък разход на гориво и висока производителност.

"Гражданският" Mercedes-Benz G-Class смени поколенията през 2018 година, но неговият армейски роднина с индекс W461 (на долната снимка) се произвежда с незначителни изменени от 1991 година. В Daimler обаче са решили да осъвременят модела, като ще пуснат ново поколение (W464), което ще получи различни задвижващи агрегати, светодиодна оптика и по-голяма товароподемност.

Подробности за платформата не се съобщават, но Which Car разкрива характеристиките на двигателя. Това е 3,0-литров редови турбодизел с мощност от 249 к.с. и 600 Нм въртящ момент, като е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Очаква се внедряването на 24-волтова хибридна система.


Mercedes-Benz G-Class


Преминаването на редови турбодизели е очаквано, тъй като "гражданските" G-Class използват OM 656 с именно такава конфигурация. На версията Mercedes-Benz G 350 d моторът с 6 цилиндъра развива същите 249 к.с. и 600 нм, но обемът му е 2,9 литра. Не е изключено източникът на изданието да е допуснал грешка.

Предполага се, че армейската версия на Mercedes-Benz G-Class ще бъде променена заради излизането на пазара на Ineos Grenadier, който е неофициален приемник на изградения на рамна конструкция Land Rover Defender. Военният всъдеход няма да се предлага на частни лица, като най-запалените фенове на офроуда ще могат да си поръчат версията Professional или да изчакат дебюта на новия Mercedes-Benz G-Class 4x4².

Снимки: WhichCar

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За военни цели се иска надежден и непретенциозен мотор.Класика в жанра - 3.0 литра редови 6-так.Ако беше и с чиста механика, без никаква електроника по него щеше да е вечен тоя мотор.Тогава обаче нямаше да е с тая мощност.