IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа още една нова G-Class

Всъдеходът получи екстремна версия Profesional Line

Щандът Mercedes-Benz на автосалона в Мюнхен е най-натоварен откъм премиери, като компанията представи близо 10 нови модела и концепции. Сред тях е и електрическата G-Class, но производителят от Щутгарт представи и екстремна версия на култовия Гелендваген, която се задвижва от двигатели с вътрешно горене.


Mercedes-Benz G-Class Professional Line


Автомобилът е ориентиран към сериозен офроуд, като получава добавка Professional Line в името си, както и редица особености. Тя се отличава от стандартния модел със защитните решетки на фаровете, новите калници и 18-цоловите джанти, обути във всъдеходни гуми. Като опция се предлага място за резервната гума и багажник на покрива, който може да бъде използван за поставяне на тента.

Каросерията на всъдехода е боядисана в ексклузивно медно-оранжево, което е комбинирано с черни пластмасови детайли. Ефектът се засилва с помощта на пакета Night Package, който добавя черни огледала и тъмно звезда на решетката на радиатора.


Mercedes-Benz G-Class Professional Line


Салонът на екстремния всъдеход не е променян, а производителят предлага срещу доплащане затъмняване на стъклата и фоново осветление в 64 оттенъка вместо стандартните осем.

Под капака на Mercedes-Benz G-Class Professional Line е поставен 4,0-литров битурбо V8 с мощност 422 к.с. Предлага се и версия с 3,0-литров туин-турбо дизел с 286 или 330 к.с. Цените на новата модификация все още не са обявени, не се посочва и датата за излизане на пазара.

Още снимки на екстремния всъдеход - вижте в галерията:

Снимки: Motor1

0 от 500