IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz GLC повежда настъплението на марката

Кросоувърът оглавява списъка от 19 модела, които ще излязат до 2024 година

Германският производител Mercedes се подготвя за представянето на нова гама продукти, която ще е различна от всичко, видяно досега в историята на марката. Тя ще включва хибридни модели и електромобили, но един от най-важните автомобили в нея е новото поколение на кросоувъра GLC, съобщава AutoExpress.


Mercedes GLC


Британското издание публикува и свое виждане за външния вид на автомобила, който ще се появи на пазара през 2022 година. Към момента около 43% от продажбите на Mercedes в световен мащаб се падат на SUV-автомобили и това кара шефовете на компанията да разчитат толкова много на кросоувъра, който се конкурира с Audi Q5 и BMW X3.

Новият GLC ще бъде последното поколение на модела с двигател с вътрешно горене, като в основата му е платфолмата Modular Rear Architecture 2 (MRA2), която е споделена с новите седани C- и S-Class. Кросоувърът ще получи 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, подпомагани от 48-волтова хибридна система. Ще има и нов зареждащ се хибрид (plug-in), който ще бъде по-мощен от сегашната версия GLC 300.

Моделът ще получи и напълно преработен интериор, който донякъде ще повтаря този на новото поколение на C-Class. Съответно, основна роля в него ще играе най-новата информационно-развлекателна система MBUX.

Плановете на Mercedes-Benz предвиждат излизането на 19 нови модели до 2024 година. Първите от тях ще бъдат представени на автосалона в Мюнхен, стартиращ след малко повече от седмица.

Снимка: AutoExpress

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    4 цилиндресс ( преди 2 години )
    Какъв миксер за сума пари
  • #7
    1 rate up comment 8 rate down comment
    жъст-мен=ДртУАЙТБой ( преди 2 години )
    Kаквито и лични пристрастия да се влагат ТУК, чисто и просто ИСТИНАТА лъсва като црвен маММунски зад*НiК на хоризонта, точно когато поставите един до друг въпросния преФален /и ЯК0 свръх-грозничъкхь!!!/ МБенц и някой от моделите на ДЖЕНЕЗИСът и започне СРАВНЕНИЕТО: тогава вече ШОКът ви е пълен и разочарованието - ТОТАЛно гоУЕмо...ФАКть!!! Щото при тоя бая тоннен "самосвал" елегантността /освен че отсъства/ е в пълен АСИНХРОН с хубавата РЕАЛНОСТ...тоже ФАКть!!! Тъй че, не ги фалете толкоз
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всички модели вече си приличат прекалено много. Нов Мерцедес не мога да си купя, но мога точно да си представя, как ще изглежда таблото, не е трудно да се отгатне.
  • #5
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Хахахахя ( преди 2 години )
    Само българина може да каже ,че шкода е по-добре от мерцедес .
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Xxx ( преди 2 години )
    Шкода Кодиак е симпатична кола, но да я сравняваш с Мерцедес е все едно да сравняваш жена си с Моника Белучи
  • #3
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Карач ( преди 2 години )
    Мерцедес и всички останали!
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Мер . Бенц . ( преди 2 години )
    На авто салона в Мюнхен ?! Каква гавра с бавярската марка
  • #1
    14 rate up comment 7 rate down comment
    МЕРЦЕДЕС и ... ( преди 2 години )
    всички останали!