IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz C-Class за пръв път стана всъдеходно комби

Моделът All-Terrain получи увеличен пътен просвет и стандартно задвижване 4х4

За намеренията на Mercedes-Benz да предложи комби с повишена проходимост на базата на C-Class стана ясно още през 2019 година. Преди месец германският производител потвърди това, а сега представи автомобила в пълния му блясък.


Mercedes-Benz C-Class All-Terrain


Както и се очакваше, всъдеходното комби C-Class е подготвено по същата рецепта, която беше използвана през 2016 година за по-голямото E-Class All-Terrain. На външен вид то се различава по решетката на радиатора, бронята, матово-сивите предпазители на калници и защитата на дъното.

Габаритите на машината са дължина от 4755 мм, широчина 1841 мм и височина 1481 мм, което означава, че тя е с 4 мм по-дълга и с 21 мм по-широка от стандартното комби. Клирънсът е увеличен е с 40 мм. В базовото си оборудване C-Class All-Terrain е качено на 17-цолови джанти, а като опция се предлагат 18- и и 19-цолови. Вътрешно пространство и обемът на багажника не се променят.


Mercedes-Benz C-Class All-Terrain


Всъдеходното комби получава още стандартно задвижване на четирите колела, което разпределя тягата в съотношение 45:55, както и специално устройство за теглене с предлагана като опция система за стабилизация на ремаркето. За модела са предвидени два нови режима на движение - Dynamic Select – Offroad (за лек офроуд) и Offroad+ (за тежък).

Клиентите получават още всъдеходен режим на системата за адаптивно осветление Digital Light, позволяваща по-бързо разглеждане на препятствията при движение по пресечена местност, както и допълнителни показания на компаса и координатите.


Mercedes-Benz C-Class All-Terrain


Във всичко останало Mercedes-Benz C-Class All-Terrain практически напълно повтаря стандартното комби. Моделът ще се предлага с турбодвигатели с 4 цилиндъра - бензинов M 254 и дизелов OM 654 M. Засега мощността им не се съобщава, като се уточнява единствено, че двата агрегата са свързани със стартер-генератор, който пести гориво и увеличава мощността за кратко време с 20 к.с. и 200 Нм. Така семейството C-Class става първото в историята на Mercedes, чиито всички членове са хибриди.

Комбито с повишена проходимост ще излезе на пазара до края на годината, като основните му конкуренти ще бъдат Audi A4 allroad и Volvo V60 Cross Country, а за самия Mercedes-Benz то ще се превърне в алтернатива на кросоувъра GLC.

Още снимки на всъдеходното комби на Mercedes-Benz - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500