IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнерът на Dacia сравни Duster с Porsche 911

Майлс Нюрнбергер вече гледа различно на румънската марка

След като изкара цели 14 години в Aston Martin германецът Майлс Нюрнбергер вече отговаря за дизайна на Dacia. Докато работеше за британската премиум-марката той създаде модели като DBX и Valkyrie, но сега ще му се наложи да прави съвсем различни автомобили, като ще бъде подчинен директно на главния дизайнер на Renault Group – Лорънс ван дер Акер.


Dacia Duster


В интервю за Top Gear германецът разкри как се е стигнало до промяната и каква философия ще следва на новото си работно място. Нюрнбергер признава, че „нещата са се случили доста бързо“. Той е работил с Ван дер Акер във Ford и кога е получил обаждане от него, почти веднага е приел.

Нюрнбергер е само от няколко месеца в Dacia, но вече, не крие, че огромен фен на тази марка. Според него, духът, здравината и лесното постигане на нещата са най-важните и основни качества, които олицетворяват колите на тази марка и най-вече на Duster, който е стълбът на марката.

„Може да прозвучи странно, но Duster е толкова важен за Dacia, колкото 911 за Porsche”, категоричен е дизайнерът и допълва: „Проектирането на масови модели също носи удоволствие, защото виждате тези коли всеки ден на улицата и знаете, че лесно можете да притежавате същата. Това беше много трудно в Aston Martin”.


0 от 500