IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За обновената Dacia Duster ще се чака над 6 месеца

Групата Renault продължава да страда от дефицита на микрочипове

Европейските купувачи са изправени пред остър недостиг на нови автомобили, който беше предизвикан първо от коронавирусната пандемия, а след това и от кризата с полупроводниците. Тя засегна всички големи производители, в това число и групата Renault, чиито клиенти ще трябва да чакат поне 6 месеца, за да получат поръчания от тях автомобил.


Dacia Duster


От проблемите с липсата на електронни компоненти пострада и румънската марка Dacia, чийто модели претърпяха редица принудителни промени през последната година. Те останаха без система за аварийно спиране, странични въздушни възглавници, отопляеми странични огледала, мултимедийна система и електрическите настройки.

Дори и тази оптимизация не помогна на Dacia да навакса изоставането на производството на нови автомобили, тъй като търсенето е много по-голямо. Сроковете за доставка на колата на клиента се увеличават непрекъснато, като вече достигат 6 месеца. А това означава, че всеки автомобили на Renault Group, поръчан през ноември, ще бъде доставен не по-рано от април догодина.

Ситуацията с новите автомобили на Dacia е още по-лоша – за поръчаните през ноември коли ще се чака най-малко до май 2022 г., като това се отнася най-вече за модернизирания наскоро Duster., съобщава румънското издание Autoexpert.

Обновената Dacia Duster беше представена през лятото на 2021 г. Кросоувърът получи леко преработен екстериор в духа на най-новото Sandero, разширен набор от електронни асистенти (повечето от които по-късно бяха премахнати заради липсата на чипове) и нова мултимедийна система.

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    raiders ( преди 2 години )
    Вярно е, на 1.10 отидох да поръчвам, каза края на май, евентуално. Ако не дойде ми връщат капарото. Викам до юни колко нови модели ще дойдат... отказах се. Може и 2-ръка нещо да купя.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дъстера ако беше 18 хиляди щеше да го вкарвам в гората като пич.
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Поръчваме сега, а като дойде след 6 месеца или повече препродавате с печалба, защото тогава цената ще е още по-висока. Така правят с имотите, но не съм вярвал, че ще стане така и при колите.
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    За Дачия и преди се чакаше по 2 месеца
  • #5
    7 rate up comment 21 rate down comment
    демек... ( преди 2 години )
    неудачниците отлежават 6 месеца и кът изперкат съвсем са готови за поредния задръстер!
  • #4
    2 rate up comment 14 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Признак за много лош вкус е да слагаш в 1 изречение Мерцедес, БМВ и рено!
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами то не може да слагаш санкций на тези от които се доставят суровините за направата на тези чипове и да искаш да нямаш ответна реакция. До сега не съм чул нито в наши нито в руски новини да има криза с чиповете при автомобилите сглобявани там и предназначени за там.А те произвеждат и БМВ и Мерцедес и Рено и и и и....
  • #2
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Щом за неуДачия се чака, значи е наистина зле с доставките.
  • #1
    4 rate up comment 13 rate down comment
    To ( преди 2 години )
    Кой чака за *** :)