IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia Spring превзе първи пазар на електромобили

Румънският модел е №1 по продажби при моделите на ток в Италия

В Европа продажбите на първия електромобил на Dacia - компактния Spring, вече стартираха и той успя да спечели потребителите на някои пазари. За септември Spring е най-продаваният модел на ток в Италия, където дялът на електрифицираните автомобили е 8%.


Dacia Spring


Благодарение на тоталния дефицит на чипове общите продажби на нови коли в Италия са намалели с 32,7% в сравнение със същия месец на 2020 година. В същото време обаче резултатът на електрифицираните превозни средства продължава да расте, като тази динамика се забелязва още от началото на година.

От началото на януари до края на септември в страната са продадени близо 50 000 зареждащи се хибриди и електромобили, което означава ръст с 512,6% в сравнение със същия период на 2019 година.

Изненада за много експерти е лидерската позиция на Dacia Spring, която се настани на първото място с 1876 продажби. Това се дължи на нелошите характеристики и на достъпната цена на пазара. На второ място е Fiat 500 elettrica с 1289 продажби, а на трето - Tesla Model 3 (999 единици).

Снимка: Dacia

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колега, те цените на тока и без това са натам. Иначе няма нищо лошо в това всички градски коли да са на ток, дори и зареждането им да струва колкото на кола с ДВГ.Иначе за Италия е оправдано да го правят, защото имат субсидия. Не знам дали действа в момента, но миналата година беше 6000 евро, а ако си махнеш стара кола става на 10 000 евро. И Дачията им излиза 7 хил. евро.
  • #8
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Картон ( преди 2 години )
    Тоя другар дето говори за първобитните ДВГ-та да вземе да размисли ако всички коли се движат на ток какво ще стане с цените на тока, защото за сега ползваме ток за домакинства и промишленост, започне ли масовият градски автомобил да бъде на ток, тогава това ще удари сериозно цените и ще разтресе домакинствата. Представете си, че сешоарът, лаптопът, телефонът, бойлерът ви, микровълновата фурна се зареждат с БЕНЗИН, за да ги изпозлвате. Скоро ще стане същото ако всички коли станат електрически.
  • #7
    2 rate up comment 4 rate down comment
    неуДачник до долната ( преди 2 години )
    Можи-можи, стига да си достатъчно увредена!
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Весела митова ( преди 2 години )
    Искам да попитам може ли да взема на лизинк колата Дачия дъстер порекламата видях по259 лева
  • #5
    22 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Италианецът си купува дачия спринг с 3-4 месечни заплати, а българинът с 1,5 годишна заплата!
  • #4
    10 rate up comment 18 rate down comment
    А бе ... ( преди 2 години )
    който кара строшен фиат няма да усети разликата с неуДачия!
  • #3
    36 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Важното е да се продават все повече коли без отровен ауспух и до 5-10 години първобитните коли с ДВГ да са малцинство по пътищата.
  • #2
    24 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Дачия Мотърс изпревари и германци и японци и американци и италианци.
  • #1
    13 rate up comment 37 rate down comment
    Неувреден ( преди 2 години )
    италианците са педеразди я си карам е34-ката въртя гуми и слушам Тигре тигре по потник и джапанки