IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнерът на Dacia сравни Duster с Porsche 911

Майлс Нюрнбергер вече гледа различно на румънската марка

След като изкара цели 14 години в Aston Martin германецът Майлс Нюрнбергер вече отговаря за дизайна на Dacia. Докато работеше за британската премиум-марката той създаде модели като DBX и Valkyrie, но сега ще му се наложи да прави съвсем различни автомобили, като ще бъде подчинен директно на главния дизайнер на Renault Group – Лорънс ван дер Акер.


Dacia Duster


В интервю за Top Gear германецът разкри как се е стигнало до промяната и каква философия ще следва на новото си работно място. Нюрнбергер признава, че „нещата са се случили доста бързо“. Той е работил с Ван дер Акер във Ford и кога е получил обаждане от него, почти веднага е приел.

Нюрнбергер е само от няколко месеца в Dacia, но вече, не крие, че огромен фен на тази марка. Според него, духът, здравината и лесното постигане на нещата са най-важните и основни качества, които олицетворяват колите на тази марка и най-вече на Duster, който е стълбът на марката.

„Може да прозвучи странно, но Duster е толкова важен за Dacia, колкото 911 за Porsche”, категоричен е дизайнерът и допълва: „Проектирането на масови модели също носи удоволствие, защото виждате тези коли всеки ден на улицата и знаете, че лесно можете да притежавате същата. Това беше много трудно в Aston Martin”.


0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Аотносно БМВ - според мен успяха. Емблематичен стана 5 / Е60. Това е мечтата на новото поколение Бимъри. Тройката остана любима на олдскуул феновете. Но като цяло ДА, БМВ от много спортни седани за каране(3) измести фокуса към луксозни и авангардни коли за фукане(Х). Но всъщност имат супер предложения и в двете , че и в повече категории(от 1 до х7)
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Да правиш премиум и екзотики е доста по лесно отколкото масови автомобили. Особено ако отправна точка е крайната цена. Оптимизация, премисляне и преработване до всеки болт, до всеки грам, до всеки милиметър. Тук спестени няколко цента, там още няколко , ама без да загубиш качествата - безкрайна главоблъсканица. При премиума - взимаш най доброто, оптимизираш само нагоре, повече, по скъпо по здраво - праволинеино и ясно.
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 9 поздравления,един човек да използва мозъка си точно и ясно,другите коментиращи са без коментар.Още един път поздравления.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Е*аси падението - от Астън Мартин в Дачия. Сигурно нещо доста е съгрешил.
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    в допълнение на долния коментар, БМВ преди години искаха да променят асоциацията в хората, която марката прави т.е искаха да изместят фокуса от 3-та серия. Искаха да бъде нещо по "премиум" т.е по-скъпо. Не знам, дали успяха чрез различни маркетингови трикове да променят това в хората...по-скоро станаха по безлични, но това си е мое мнение.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    човека иска да каже нещо съвсем друго, а не журналистическата пръдня, която е извадена от контекста. Човека говори за идентичност и разпознаваемост на бранда. Кой е първия модел за който се сещате като Ви попитат за Порше - 911. Кой е първия модел за който се сещате като ви кажат Мерцедес - Ес класа. Кой е първия модел за който се сещате, като ви кажат БМВ - 3та серия. В този ред на мисли, Дачия са се позиционирали доста добре, защото Дъстъра не е най евтиното,което предлагат.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Щирлиц ( преди 2 години )
    Сега вече ще спя сладко,защото се посмях от сърце.
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Според мен ( преди 2 години )
    Няма база за сравнение. Дачията е класи над Поршето във всяко едно отношение.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Киро ( преди 2 години )
    Пхахахаха, ей, аман от кандидати за психиатрията! :)))
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Лоренцо ( преди 2 години )
    Все едно да сравниш ряпа с хладилнек Либхер