IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla постави пореден рекорд по продажби

Американският производител достави близо милион коли на клиентите си през 2021 година

Tesla е поставила нов рекорд по продажба на превозни средства през 2021 г., като е доставила на клиентите си близо 1 млн нови автомобила. Това става ясно от отчета на компанията, публикуван на 2 януари.


Tesla


Броят на продадените електрически превозни средства на американския производител за миналата година е 936 172. Това е близо 2 пъти повече от предишния рекорд от 2020 г., когато бяха отчетени 499 647 реализирани единици и показва ръст от 87%.

Само през последното тримесечие на 2021 г. компанията от Пато Алто отчита 308 600 продажби, като това е близо 1/3 от резултата за цялата година. В резултат на това дилърите на марката са успели да реализират на пазара повече автомобили, отколкото са слезли от поточните линии на заводите на Tesla през миналата година. Те са 930 422 бройки.

Резултатът на Tesla е забележителен, като се има предвид, че компанията на Илон Мъск се появи на пазара през 2003 г. В момента тя е най-скъпият автомобилен производител на планетата, след като през есента нейната пазарна стойност беше беше оценена на 1 трилион долара.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    И понеже, ще тръгнеш с примерите от България, аз не ти пиша за България! Тесла не продава в България! Виж им зарядната мрежа в Европа, имат зарядни на по 50 километра с по 10-15 колонки! Кой друг има тази мрежа? Йонити имат на много малко места, с по 3-4 колонки, за 10 марки коли! Това ли е?
  • #6
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    До тинтирито! И къде ще зарежда Мерцедес, че нещо не се сещам да имат много зарядни? И другите много напреднали? Къде са им зарядните? Хората като си купят, искат да я ползват наместо ДВГ кола, а такава за сега е само Тесла, която може да замести! Не се ли сещаш, защо хората купуват Тесла? Не се сещаш, нали?
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    7ми... не знам колко нямат шанс немците, но Мерцедес за 1 година пусна... ммм и аз не знам, не ме интересуват ел глупостите им, но може би 5 нови електрически модела. Илончо освен да ви претопля супата за Роудстър и Сайбър, които показа преди 5 години - друго няма. Голямото мрънкане :D
  • #4
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Истината е че немците нямат шанс
  • #3
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Няма значение - все още си е мизерен трошляк. 90% от продажбите на ел са благодарение на субсидиите.
  • #2
    8 rate up comment 11 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Единственият едромащабен авто-производител от последния век, след Крайслер. Единственият от последните 20г. В началото същите дюдюкаха, че Roadster бил концепт на някакво изложение и не давали на журналистите да се качат. Сега създателят на най-ефективното серийно МПС на планетата: '21 Model 3 Octovalve, което се произвежда за 10 часа, спрямо 4 работни дни за Фауве АйДи 3, щял да се изнизва? Вие сте Нобелисти по литература - басните на Лафонтен, Езоп и Крилов ги обединявате в едно. Хехех
  • #1
    6 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Световен пазар на коли на слабата 2020 - 80,2 млн. бр. 1. ФВ Груп 11,6% - 9,3 млн. 2. Тойота Груп. - 11,1 % - 8,9 млн. 3. Рено/Нисан - 7,95 млн. 4. Хюнд/Киа - 6,52 млн., 5. ГМ - 6,26 млн. 6. Хонда - 4,5 млн., 7. Форд 4,26 млн. 10. Даймлер - 2,55 млн. Стелантис не участва в тази класация, но би била четвърта. Не бързайте с тържествени маршове. От ниска база проценти се правят по-лесно, трудното иде после. Следете кога Мъск ще започне да се изнизва.