IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla постави пореден рекорд по продажби

Американският производител достави близо милион коли на клиентите си през 2021 година

Tesla е поставила нов рекорд по продажба на превозни средства през 2021 г., като е доставила на клиентите си близо 1 млн нови автомобила. Това става ясно от отчета на компанията, публикуван на 2 януари.


Tesla


Броят на продадените електрически превозни средства на американския производител за миналата година е 936 172. Това е близо 2 пъти повече от предишния рекорд от 2020 г., когато бяха отчетени 499 647 реализирани единици и показва ръст от 87%.

Само през последното тримесечие на 2021 г. компанията от Пато Алто отчита 308 600 продажби, като това е близо 1/3 от резултата за цялата година. В резултат на това дилърите на марката са успели да реализират на пазара повече автомобили, отколкото са слезли от поточните линии на заводите на Tesla през миналата година. Те са 930 422 бройки.

Резултатът на Tesla е забележителен, като се има предвид, че компанията на Илон Мъск се появи на пазара през 2003 г. В момента тя е най-скъпият автомобилен производител на планетата, след като през есента нейната пазарна стойност беше беше оценена на 1 трилион долара.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    тогава когато фалира и сащ
  • #26
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Е така де ( преди 2 години )
    Тесла печели от зелени сертификати и уж трябваше печалбите от зелени сертификати, както и продадените бройки автомобили на Тесла да намалеят, заради конглокенцията.А от тримесечие на тримесечие както продажбите, така и печалбите на Тесла се увеличават и увеличават и увеличават и увеличават, напук на вашата логика. Пак да питам кога щеше да фалира Тесла? Пак ли и остава малко до фалит.
  • #25
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 34 ( преди 2 години )
    Не. Тесла печели от ел. коли, а другите продават ел. коли на загуба, за да не плащат глоби!
  • #24
    3 rate up comment 6 rate down comment
    м да а ( преди 2 години )
    Тесла печели пари от продажбата на зелени емисии или както се казва, работата е че всички пускат ел автомобили и всеки ден ще купуват все по-малко от Мъск
  • #23
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    До 29! Колега и в момента има коли с твърд електролит, много преди Тойота! Виж китайските коли BYD. Колите се продават вече в Норвегия и навлизат повече. Но това не означава, че всички други ще изчезнат.
  • #22
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 30 ( преди 2 години )
    Дълга на ВАГ не е 200 милиарда а 300 трилиона. А Тесла няма никакви дългове а печели триллиарди долари месечно.
  • #21
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Leberknoedl ( преди 2 години )
    Тойота до 2-3 години пускат батериите с твърд електролит. Тогава всичките самозапалващи се недоразумения на Тесла ще отекат в канала от само себе си, заедно с раздутата пазарна капитализация.
  • #20
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 24. Колега премислете пак цифрите! Понеже засягате периода от 2014 насам, ето намерил съм ви статистическа инфо за резултатите на Тесла от 2014 до 2020. 2020 е първата година в историята на Тесла, в която има печалба, относима към акционерите. Скромни 700 млн. https://***.statista.com/statistics/272130/net-loss-of-tesla/ Купуващите на днешните цени никога няма да си видят парите. Ще видят 90 %, ама червени. Вижте пак P/E и се огледайте около себе си!
  • #19
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Класика ( преди 2 години )
    Ама разбира се ,като по някакви извратени причини мафията която измисли ковида...- налага и най- замърсяващата околната среда кола като я рекламира като зелена,същата мафия която използва едно болно невменяемо дете Грета Тунберг да ръси глупости в несвяст! Та когато златото на света е в шепа бандити ползващи СЗО за пропаганда,то тогава не се съмнявайте ,че " матрицата" изобщо вече не е филм а става реалност!
  • #18
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 21 ( преди 2 години )
    ***, когато Берта Бенц е тръгнала с колата изобретена от съпруга й е имало бензин само в аптеките. Което не й е попречило да навърти близо 200 км. Ама разликата между нея и теб е че тя е имала топки, а ти не!