IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla постави пореден рекорд по продажби

Американският производител достави близо милион коли на клиентите си през 2021 година

Tesla е поставила нов рекорд по продажба на превозни средства през 2021 г., като е доставила на клиентите си близо 1 млн нови автомобила. Това става ясно от отчета на компанията, публикуван на 2 януари.


Tesla


Броят на продадените електрически превозни средства на американския производител за миналата година е 936 172. Това е близо 2 пъти повече от предишния рекорд от 2020 г., когато бяха отчетени 499 647 реализирани единици и показва ръст от 87%.

Само през последното тримесечие на 2021 г. компанията от Пато Алто отчита 308 600 продажби, като това е близо 1/3 от резултата за цялата година. В резултат на това дилърите на марката са успели да реализират на пазара повече автомобили, отколкото са слезли от поточните линии на заводите на Tesla през миналата година. Те са 930 422 бройки.

Резултатът на Tesla е забележителен, като се има предвид, че компанията на Илон Мъск се появи на пазара през 2003 г. В момента тя е най-скъпият автомобилен производител на планетата, след като през есента нейната пазарна стойност беше беше оценена на 1 трилион долара.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    До Хахахаха: А за да вкараш на съществуващите гаражи зарядни, значи тотална промяна на ел инсталацията на сградата, което е маса кинта. А, ако е външен паркинг в 90% от случаите той не е собственост на живущите или наемателите, а обществен - т.е. не може да решиш и да си боднеш зарядно, ще се поема от фирми, те ще искат печалба и това с евтиното зареждане окапва.
  • #16
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    До Хахахаха: 5 марки, точно за това ще отвеят Теслон, още повече го принудиха да отвори чарджърите и за други марки. При условие, че 70-80% от живущите в градска среда са в многоетажни сгради как мислиш ще стане номера със зареждането "вкъщи". Процента на тези с подземни гаражи не е толкова голям, а изискването за зарядна станция за всяко парко място в подобна сграда само в Англия го има, но ще влезе в сила май след 3 години - тоест реално след 50 години ще има ефект :)
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    А ти знаеш ли на колко марки коли е Йонити?
  • #14
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Фалита е близо казвам ви още малко като стигнат милион коли и 2 милиарда печалба на тримесечие докато строят осмата фабрика след 2 години и край фалират и балоня се пука питайте който искате злобар разбирач
  • #13
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Идеята тинтири е електричката да замести ДВГ! И да може да се зарежда и в къщи и на път, което е даже по-добре от ДВГ, което зареждаш само на бензиностанция! Трябва да може и двете, а не само да зарежда в къщи! Защото иначе скъпия ти Мерцедес е само градска кола!
  • #12
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Боже, прости ми, че споменавам всуе името ти! Някой се разквичал за ръст от 10 %. Между 4.11.21 до 20.12.21 акцията пада от около 1230 на 899 $. Вижте и коеф., примерно PE Ratio (TTM)375.90 !!!, 1y Target Est851.98 !!! https://finance.yahoo.com/quote/TSLA/
  • #11
    7 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гледам, че има много възмутени от прогнозата ми, че в един момент предстои неизбежно изнизване на Мъск. Нима си въобр, че Мъск гледа на Тесла с посветеност и с отдаденост към някаква божествена мисия. Мъск е финансов инвеститор, неговата задача не е да произвежда автомобили. Заради парите и печалбата, той е готов дори да ви произведе автомобили на ток, пък било то и с досада и снизхождение :)) Правите ли разликата?! Светът е тежко инфектиран с огромни проблеми, рискът навсякъде, bust e до време
  • #10
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Хахаха - оф божеееейййй... Пич, айде първо да си изясните тва електричарите да си изясните аджеба дали идеята е да ги зареждате на чарджер или на хоумбокс, както непрекъснато твърдите (въпреки, че фантазията ми немее как ама карай). И второ Йонити ще инвестира 700 милиона евраци в мрежа от зарядни, които като брой ще са повече от суперчарджъра на Тесла... Илон освен на картинка във весника 700 милиона не е и виждал :)
  • #9
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    за пореден ден акциите на Тесла са +10% , но какво ли рразбират инвеститорите, инж.Ганчов каза и отсече "Тесла ке падне"
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До 12 ( преди 2 години )
    Смях! Електричките всъщност ще имат голям ръст, а не загуба на пазар! 90 млн коли с ДВГ които се продават, трябва да минават на електрически! За сега Тесла продава 1 млн, колко трябва да се увеличи производството да запълни ниша от 90 млн? Електричките не взимат дял един от друг, а взимат дял от ДВГ колите!