IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ускори сама и блъсна 20 души в Париж

Друг автомобил на марката катастрофира тежко в Калифорния

Два тежки инцидента с автомобили на Tesla се случиха почти по едно и също време в различни краища на света, като и в двата случая проблемът може да бъде в системата за автономно движение.


Tesla катастрофа


Tesla Model 3 на таксиметрова служба от Париж удари велосипедист, трима пешеходци и микробус в центъра на френската столица. При инцидента е загинал един човек, а 20 са ранени, като трима от тях се намират в тежко състояние. Според информациите, електромобилът е увеличил сам скоростта, като шофьорът му се е е опитал да спре, но колата е отказал.

Все още не е ясно, дали колата се е движила на автопилот. Таксиметровата компанията G7 обяви, че спира от движение всичките свои 37 бройки от този модел. От Tesla коментираха, че засега нямат данни причината за катастрофата да е в технически проблем с колата. Американската компания ще помогне на разследването.


Tesla катастрофа


В същото време Tesla Model S се разби, след като удари автобус в Калифорния. Катастрофата е станало горе-долу по същото време, по което се е случил и инцидентът в Париж, като поне един човек е тежко пострадал. Седанът е напълно унищожен, след като се е блъснал с висока скорост в задната част на автобуса.

Засега не са ясни причините за катастрофата, като няма данни дали автопилотът на електромобила е бил активиран. От полицейското управление в Ориндж Каунти, което води разследването, твърдят, че причината най-вероятно е в отблясъците от слънцето. Те са заслепили водача, а системата за аварийно спиране не е реагирала.

Снимки: Carscoops, Facebook

0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Голям праз, тесладжиите от години повтарят мантрата, че "прогресът" изисквал жертви. Сега са доволни.
  • #1
    22 rate up comment 2 rate down comment
    автономният ( преди 2 години )
    "че причината най-вероятно е в отблясъците от слънцето. Те са заслепили водача, а системата за аварийно спиране не е реагирала." вероятно слънцето е заслепило и системата! :-)