IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти обясниха слабата надеждност на Tesla

Производителят на електромобили организира нова сервизна акция

Tesla запазва предпоследното си място в класацията на Consumer Reports за надеждност през изминалата година. Компанията от Калифорния заема 27-о място, като единствено друг американски производител – Lincoln, се представя по-зле от нея.


Tesla


Експертите от изданието отбелязват, че Tesla подобрява качеството и надеждността на своите продукти, но те все още изостават значително от моделите на другите производители. И посочват конкретен пример - по-малкият кросоувър Model Y попада сред 10-те най-малко надеждни коли на 2021 г., а по-големият – Model X, се представя малко по-добре, но има постоянен проблем със задните врати.

Отбелязва се и друго – Tesla е на 30-място от общо 33 марки в отделна класация за производителите на електромобили. След проблемите на моделите на марката се посочват лошото качество на изработка и неравномерните пролуки в панелите на каросерията, дефектите на боята, работата на електрониката, на климатика и на мултимедията.


Tesla


От Consumer Reports определят надеждността на Tesla като „много под средната“. Експертите от изданието дори изключиха Model 3 от списъка с автомобили, които препоръчват за закупуване, след като установиха проблеми с въздушното окачване, мултимедийната система и сензорния екран.

Сякаш за да потвърди всички тези оценки, Tesla организира нова сервизна акция, която ще засегне Model S и Model X. При тях е открит проблем с въздушните възглавници, които може да се разкъсат при активиране. Оказва се, че предпазните средства не са монтирани правилно и това може да причини разкъсване на тъканта на еърбега, което го прави неефективен.


Tesla


Акцията е наредена от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), която отбелязва, че в сервизите трябва да влязат близо 8000 бройки от двата модела. Tesla ще разреши проблема, като подмени въздушните възглавници.

Само преди няколко седмици близо 12 000 бройки от Model S, Model 3, Model Y и Model X бяха изтеглени в сервизите заради грешка в софтуер, която може да доведе до фалшиво предупреждение за преден сблъсък и съответно да причини ненужно автоматично аварийно спиране.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хахап ( преди 2 години )
    Експерти обясниха слабата надеждност на Tesla.Директно се скочих на коментарите, да чета другите еКСперти.
  • #22
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Николай ( преди 2 години )
    Карайте си бензиновите бангии и им се радвайте. Не забравяте да влезнете на ютуб и да проверите колко много проблеми имат вашите смърдящи и екстремно ниско ефикасни *** които наричате коли. Сигурен съм че всичките от вас с негативните коментари, не сте се качвали на Тесла. Препоръчвам ви го за да ви се затворят смръдливите усти!!!!!
  • #21
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Николай ( преди 2 години )
    Само едно ще ви кажа на всички вас неосведомени типчета. Аз притежавам Тесла модел 3 от 3 години. Нито едно от по горе изброените глупости не е истина. Това са платени антиреклами от другите автомобилостроители.Колата е невероятно добра и превъзхожда всички останали в пъти. Само който не е карал или притежавал тесла може да пише тия тъпотии
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    doburden ( преди 2 години )
    Ами новороденото започва да расте и да си показва магариите. То не е само да плещиш глупости в Туитър.
  • #19
    6 rate up comment 0 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    25, пий си хапчетата. Кои автомобилни производители са с толкова малко продажби, че да са около милион? Да, Бентли и още една шепа марки бутикови автомобили. Летите в облаците и явно тока от контакта ви идва в повече.
  • #18
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До TESLA ( преди 2 години )
    Дори тия на които ТЕСЛА плаща за реклама не пишат такива глупости като теб. В youtube има много клипчета където собственици показват проблемите с качеството по колите си. Не виждам смисъл в това да пишеш тъпотии и да отричаш истината. Тесла просто отказват да се учат от грешките си. Ако скоро не променят това, много бързо големите производители ще ги изхвърлят от пазара. Единственото хубаво нещо в Тесла е софтуера и до там, всичко останало е дори под нивото на китайски автомобил.
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Петър Милков ( преди 2 години )
    Модел 3 не го препоръчват даже.... защото имал проблем с въздушното окачване?!? Че то Модел 3 не е на въздушно окачване. Няма да коментирам достоверността на статията :) Лек ден :)
  • #16
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Карам model s performance 2020 И не искам да чуя за бензинов или дизелов автомобил повече......
  • #15
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Тесланар ( преди 2 години )
    Истината е, че това е една американска бръкна сглобена от евтини материали и вози като каруца. Да не говорим колко безлично Модел 3 и Y изглеждат отвътре и отвън.Бляк...
  • #14
    13 rate up comment 17 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Не-Тесла: 2 км кабели, 50 ел. модула, никакъв синхрон. Тесла: един суперкомпютър с гениален софтуер от най-добрия програмист в Епъл управлява всичко: сигналът стига до всеки изпълнителен механизъм. Лесно за диагностика, лесно за ъпгрейд. Най-бързите, най-сигурните и най-ефективните МПС на пазара. Немците разглобиха една Т. и се охълцаха - 20 години назад.. И се хванаха за луфтовете, метай кал да не им скочи цената един на 3 трилиона :D