IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Заслужава ли си покупката на Tesla Model Y?

Истината за електромобила след 20 месеца и изминати 37 000 километра (ВИДЕО)

Големият фен на Tesla и притежател на собствен канал в YouTube – Райън Шоу, беше един първите собственици на Model Y. Той получи своя електрически кросоувър през март 2020 година. След 20 месеца той е изминал 37 000 км, като вече може да посочи както добрите страни на електромобила, така и нещата, които са го разочаровали.


Tesla Model Y


Повечето собственици на Tesla обичат да хвалят колите си, но някои признават, че компанията-производител все още изостава в някои области. Шоу определено е доста ентусиазиран, което може да се очаква, но и посочва  някои напълно основателни критики.

Когато Model Y се появи на пазара, изпълнителният директор на Tesla - Илон Мъск, каза, че в крайна сметка това ще бъде най-продаваният модел на марката. Той посочи още, че кросоувърът може да се окаже и най-продаваният автомобил в света. Тогава малцина повярваха в това, защото Model 3 беше по-евтин, по-бърз и по-спортен от Model Y. И не се виждаше, как спортният седан може да бъде изместен, освен ако Tesla не пусне на пазара по-евтин модел, който ще е и по-малък на размери.



В същото време Model Y е скъп и не се предлага в „базова" конфигурация с един двигател със задно задвижване (поне не е в САЩ), но това не пречи да бъде много популярен, защото хората са готови да платят повече за кросоувър и SUV. Въпреки това, Шоу признава, че Tesla все още има проблеми с качеството на изработка.

„Model Y струва 57 000 долара, така че не е приемливо хората да усещат дрънчене и скърцане, както и да откриват пролуки в панела, несъответствие на седалките и проблеми с боята. Факт е, че в Tesla правят подобрения, но не очаквайте колата да бъде перфектно. Аз имах доста проблеми с качеството на изработка на моя автомобил, за които трябваше да се погрижат в Tesla Service“, посочва YouTube-рът, който разказва за тях във видеото.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    пиши на мъск и му прати мускалчета с розово масло може бартер нещо да направите или консигнация
  • #7
    12 rate up comment 6 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Tesla Model Y vs Hyundai Ioniq 5 vs Kia EV6 Mega electric crossover shootout . Оказа се, че в багажника на американеца може да стои изправен мъж 1.90, в багажниците на конкypeнцията... само главата му :D Че е най-бърз, най-лек, с най-голям пробег, с най-широк интериор и видимост, с два багажника - то е валидно за всички Тесли. Изводът на тримата водещи: не ни се искаше, но Model Y е колата. Отново.
  • #6
    0 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    и??? колко пари е спестил от разликата в тока и липсата на ремонти????
  • #5
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Аха. Пича кара американска Модел У. В Европа се внасят китайските и изработката им е на дооооста добро ниво! Доста. Няма кривини по колата. Китайските са много по-добри, а немските ще са още по-добри.
  • #4
    20 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мисля че на всеки е ясно, че тесла има проблеми с изработката на купето и сглобките. Тесла се купува основно заради ел. задвижване и технологиите, които са доста по-напред от на конглокенцията. Общо взето избора е дали да си купиш модерна ел. кола с лоша сглобка или ел. кола от друг производител, където пробега, зареждането и мощността ще са по-зле от тесла но пък ще е сглобена по-добре. Всеки си преценява, никой не ви кара насила да ги карате тези Тесли.
  • #3
    10 rate up comment 18 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Щото ти си качествен контрол в Тесла и знаеш от собствен опит! Дори фейслифта на model S който се води премиум и супер пипнат има 1000 забележки в материалите и изработката, а е два пъти по скъп от този дрънгел! Аман от експерти по картинки!!!
  • #2
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Нет ( преди 2 години )
    В момента да хвърлиш 50 000 евро за ел. кола е като да хвърлиш 1000 Евро за 4G телефон! В следващите 3-5 години технологиите в производството на батериите ще са напреднали много! Пробега, скоростта на зареждане ще са увеличени и цената им ще е по-ниска! А стойността на днесшните миксери ще падне значително на вторичния пазар!Точно като да си купиш 4G телефон в момент в който силно се развива 5G мрежата!Нито можеш да ползваш нова технология,нито да го продадеш на разумна цена!
  • #1
    16 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всъщност, очаквайте да е перфектна. Шоу има една от първите произведени бройки. При Тесла те винаги са зле. В момента, след редица подобрения, колите излизат от фабриката перфектни.