IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S отмъкна рекорд на Porsche Taycam

Електрическият седан пресеча САЩ с 2 часа по-бързо от конкурента си

Tesla Model S вече притежава още един състезателен рекорд – този за най-бързо пресичане на САЩ. Това неофициално състезание носи името Cannon Ball, като в случая се взимат предвид само резултатите на електромобилите.


Tesla Model S


Досегашното най-добро постижение в нелегалната надпревара при колите на ток принадлежеше на Porsche Taycan, но сега вече на върха в класирането е Tesla Model S, чийто екипаж успя да измине разстоянието от Ню Йорк на Източното крайбрежие до Лос Анджелис за Западното за 42 часа и 17 минути. Това е с 2 часа по-бързо от предишния рекордьор.

Единственото правило, което се спазва в превърналото се в легенда състезание, е колата да измине цялото разстояние, без да използва чужда помощ. Коригирането на маршрута и смените на шофьорите не са забранени. В случая електромобилът беше управляван от Райън Левинсън и Джош Алън.
Първият е бивш служител на Tesla и отлично познава нейните автомобили. Освен това, той има и огромен опит с колите на ток, тъй като тяхното популяризиране в Северна Америка е основната дейност, с която се занимава в момента.

Постижението от 42 часа е доста далеч от абсолютния рекорд в Cannon Ball, който е 25 часа и 39 минути и е постигнат с Audi S6, маскирано като полицейска кола. В случая обаче Model S е трябвало да се зарежда общо 24 пъти пъти, за да измине разстоянието от над 4500 км, а това отнема допълнително време. За поставяне на рекорда е използвана версия Longe Range с увеличен пробег, като екипажът е заложил на тактика с бързо зареждане, при която всеки пък процедурата е отнемала около 18 минути.

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Model X 100D със 140 минава 377, но е 2.5 тона джуган с 21 цола и широки баници. Сегашният Model S Long Range е с преден мотор от Model 3 (на магистрала ползва само него), по-лек (2069 кила), по-аеродинамичен и с 19-ки джанти и подходящи гуми, при 140 прави 470+ км с всичко включено. + защото никой не кара до 0%. Това е реалността. А хората с НУЛА опит и НУЛА познания, и да си разплетат вълнения чорап, все тая.
  • #10
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    бензинджията държи да се излага и това си е
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По интересно ми е как този рекорд с Аудито е постигнат 4500 км. разделени на 25 часа прави средна скорост от 180км.ч. но можем да си представим, че тия хора са яли, ходили по нужда спирали за зареждане на гориво тоест, средната им скорост дори може да е надвишавала 200км.ч. и то вероятно доста често са презареждали, защото можем да си представим при такава средна скорост колко бързо се топи горивото в резервоара. Надявам се отсечката да магистрала, защото не мога да си представя как са успели
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Porsche TaycaN!
  • #7
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Абе хора - това е сайт за автомобили - да обсъждаме дизайна или технически детайли, а вие се ругаете. Какво ви става?!?
  • #6
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Да да ( преди 2 години )
    А защо не споменете и в статията, ЧЕ АУДИТО НЕ БЕШЕ СЕРИЙНО А С ДОПЪЛНИТЕЛЕН РЕЗЕРВОАР В БАГАЖНИКА! Помня я статията много добре! АУДИТО БЕШЕ С ДОПЪЛНИТЕЛЕН РЕЗЕРЕВОАР, ЗА ДА ИМА ПО-МАЛКО СПИРАНИЯ!
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Стефан ( преди 2 години )
    Невероятен речников фонд.Пътувайте пеша....Докато крадците нарастват ние дискутираме.Ако спрем да ги слушаме и подражаваме в най-скоро време ще изчезнат.Но трябват години..., Нали?
  • #4
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не ти искаме миризливият бензин вече, кое не разбираш?
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    с тия вибратори едва ли има жени точно тоя
  • #2
    11 rate up comment 8 rate down comment
    IM-A-мен_DrtУАЙТBoY ( преди 2 години )
    До GAZOLINoff:По-важно е колко ще струва на 1 умен потребител тази отсечка до Варна. От данните ясно се вижда, че ТЕСЛА го покрива за има-нема 4,5 ч. точно, без да се напъва - дори с 1 единствено зареждане. Щото в противен случай като вдигнеш над 120 км с тв.бензиновозка съответно разходът ти скача ДВОЙНО, а оттам те удря ЯК.0. в джоба при тез АКТуални цени на гориват. Много кофти случка е това да ти бъркат с твое лично позволение в портмоненцето - също като жена ти, Н0 това НЕ БОЛИ, нали!?!