IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стотици коли на Tesla не потеглиха заради срив в приложение

Проблемът беше решен, а Илон Мъск се опита да ускокои собствениците

Няколкостотин собственици на коли на Tesla от цял свят не са могли да отворят електромобилите и да ги активират заради срив в мобилното приложение, съобщава BBС, като се позова на оплаквания на шофьори в социалните мрежи.


Tesla


„Намирам се на около час път от дома ми, но не мога да потегля, защото обикновено използвам мобилния си телефон, за да стартирам колата си“, написа в Twitter собственик на електромобил на американската марка. А на поста му реагираха и други шофьори, които имат същия проблем.

Използването на смартфона като ключ от електромобилите на Tesla е една от най-новите технологии, предлагани от компанията и тя се радва на сериозна популярност сред клиентите на марката. За целта се инсталира мобилно приложение, което управлява голяма част от функциите на колата.

Както уточнява агенция Reuters, проблемът е засегнал повече от 500 водачи. Малко по-късно главният изпълнителен директор на Tesla – Илон Мъск, съобщи, че проблемът е отстранен. По неговите думи, „в компанията правят всичко възможно, подобни неща да не се случват за бъдеще“.

Това е поредният проблем със софтуера, с който се сблъскват в Tesla, след като в началото на октомври компанията обяви сервизна акция за 11 700 електромобила Model 3, Model X и Model S, произведени през периода 2017-2021 г., както и Model Y (2020-2021). При тях беше открита опасност от лъжлива сработване на системата за предупреждение за опасност от челен сблъсък.

Снимка: Autonews

0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    бензинджийче, освен да псуваш и да лъскаш на тесла можеш ли да кажеш нещо смислено?
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Бензинчо, на мама ( преди 2 години )
    Тези причинно-следствени връзки които правиш са само и единствено в главата ти. Това, че ти повтаряме, че Тесла вече продава повече от porsche, след две години ще продава повече от Mercedes, а през 2030 година ще продава повече от Toyota и Volkswagen взети заедно, това че Тесла още днес има пазарна капитализация по-голяма от следващите 10 най-големи автомобилни компании взети заедно, по никакъв начин не означава че porsche, Mercedes, Volkswagen или Toyota ще фалират!
  • #13
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Собственик ( преди 2 години )
    Има си RFID карти, има аварийно отваряне, що ни занимавате с глупости? Който разчита само на телефона, си е негов проблем
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    след като споделите телефонни номера и адреси, все пак първо да ви дойдем на гости
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До ел. разбирачите ( преди 2 години )
    Може ли да споделите VIN номерата на автомобилите които притежавате, все пак да знаем колко опитни хора стоят насреща?! Ей така да е по-интересно! Или трябва да сядате да пишете домашни?
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Мъскзомбей ( преди 2 години )
    Това се е случило само с бройките произведени в САЩ!!!! Китайските са 1000 пъти по-качествени, а тези който ще се произвеждат в Гига Берлин ще са 10 000 пъти по качествени! Нищо, че се произвеждат в заводи близнаци с поточни линии близнаци .... важното е мъскзомбитата да се подкрепяме, да не падаме на гръб, дори и с цената на тонове изречени глупости!!!!
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Еми глейте ся другите коли обикновенно не палят щото стартера им не работи, бенизиновата или запалителната система не са им в ред. Теслата като няма такива системи какво да направи.
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    бензинджийчето, не само че не фалираха, но и мачкат, чатна ли, разбирача?
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    BENZIN ( преди 2 години )
    До 7.Анонимния, спри наркотиците, че твоя гуру ти влияе зле на здравето. А иначе мога да ти отговоря на плоския коментар дето го мажеш под всяка статия за Тресла(явно толкова ти е капацитета и друго изречение ти е трудно да формолираш) с въпрос-колко явтомобилни производители фалираха благодарение на Тресла, че от 10г., облъчените само това повтаряте, как пасатора ще фалира всичко живо и ще станат вездесъщи. Положението става все по-зле.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    фалираха ли бе, бензинджийчето?????