IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ускори сама и блъсна 20 души в Париж

Друг автомобил на марката катастрофира тежко в Калифорния

Два тежки инцидента с автомобили на Tesla се случиха почти по едно и също време в различни краища на света, като и в двата случая проблемът може да бъде в системата за автономно движение.


Tesla катастрофа


Tesla Model 3 на таксиметрова служба от Париж удари велосипедист, трима пешеходци и микробус в центъра на френската столица. При инцидента е загинал един човек, а 20 са ранени, като трима от тях се намират в тежко състояние. Според информациите, електромобилът е увеличил сам скоростта, като шофьорът му се е е опитал да спре, но колата е отказал.

Все още не е ясно, дали колата се е движила на автопилот. Таксиметровата компанията G7 обяви, че спира от движение всичките свои 37 бройки от този модел. От Tesla коментираха, че засега нямат данни причината за катастрофата да е в технически проблем с колата. Американската компания ще помогне на разследването.


Tesla катастрофа


В същото време Tesla Model S се разби, след като удари автобус в Калифорния. Катастрофата е станало горе-долу по същото време, по което се е случил и инцидентът в Париж, като поне един човек е тежко пострадал. Седанът е напълно унищожен, след като се е блъснал с висока скорост в задната част на автобуса.

Засега не са ясни причините за катастрофата, като няма данни дали автопилотът на електромобила е бил активиран. От полицейското управление в Ориндж Каунти, което води разследването, твърдят, че причината най-вероятно е в отблясъците от слънцето. Те са заслепили водача, а системата за аварийно спиране не е реагирала.

Снимки: Carscoops, Facebook

0 от 500
  • #12
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    не ми е известен случай в който производител да е признал вина всички лъжат мажат и плащат по веригата някой да знае какво се случи с автономен автомобил на волво който уби човук виновно е задкормилното устройство
  • #11
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тинтири, бензин - гледам всички мухи-лайHаpки са налазили и хапват вкусните, топли кафеви тортички.
  • #10
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Т.ъ.п.и. журналисти ( преди 2 години )
    Значи няма данни да е активиран автопилота, НО заглавието е, че е ускорила сама!? Първо, че случката е отпреди 5 дни, второ - от Тесла заявиха, че не е имало техническа изправност, трето - механичните спирачки няма как да откажат и четвърто - НИКОЙ няма да тръгне срещу тълпа хората с кола излязла извън контрол! Моля ви се, сверявайте информацията преди да преписвате само глупости!
  • #9
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    онези двамката с теслите нещо по темата и не мога да разбера къде е изпълнителната и съдебната власт които издават разрешение автомобили с първо второ трето ниво да се придвижвят по пътища за обществено ползване при доказан риск от птп поради софтуерни и хардуерни проблуми и кой ще носи юридическа отговорност а да сетих се задкормилното устройство
  • #8
    19 rate up comment 14 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Колега 7 - ти говориш за нормалните производители, при тях е така. При престъпника Мъск НЕ! Не е първият такъв инцидент, това са вече години наред едно и също. Дори да засече препятствие системата не реагира да спре като при другите автомобили за които говориш - челосва се с пълна скорост и претрепва някой. Може да ти звучи абсурдно но е факт!
  • #7
    17 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    То това звучи като пълен абсурд. Като започнем от там, че дори на автопилот, при мен в случая дистроник, при натискане на спирачката, автопилота мигновенно се изключва. Тоест всеки производител с мозък би трябвало да конструира автомобила така, че спирачката да изключва останалите системи. Второто е че поне при премиум колите от 2015г. насам са със система, която ако констатира че ще се случи катастрофа а шофьора не реагира, сама трябва да се задейства и да спре. А тук нито едното, нито другото.
  • #6
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 2 години )
    Нищо ново - ежедневие! Докато не му отрежат претенциите ще е така!
  • #5
    15 rate up comment 16 rate down comment
    аз съм ( преди 2 години )
    тоя спекулант илон може само да прави нечестни пари по борсите, за коли е пълна нула.
  • #4
    19 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Баклуците на Илончо са ненадминати по отношение на бъговете.
  • #3
    11 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А има и загинал. Наркомана почна терористични актове да прави.