IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Правителството на САЩ се отказва от превозните средства с ДВГ

Изключение ще бъде направено само за военни превозни средства и космически кораби

Правителството на САЩ ще спре да купува превозни средства с традиционни двигатели с вътрешно горене до 2035 г. Леките автомобили с конвенционално задвижване ще спрат да попълват правителствения автопарк още през 2027 г., съобщава агенция Reuters.


Байдън лимузина


Според информацията, указът вече е подписан от президента на страната Джоузеф Байдън, който открито подкрепя електрификация на автомобилната индустрия. Планът на администрацията на държавния глава предвижда, че този отказ ще помогне за намаляване на емисиите CO₂ с 65% до 2030 г. и до нула до 2050 г.

В постановлението се отбелязва, че правителството на САЩ е най-големият собственик на земя, потребител на енергия и работодател в страната и следователно може да окаже силно влияние върху различни индустрии, като ги насочи в по-екологична посока. Новата политика не само ще помогне за намаляване на замърсяването на околната среда, но и ще подкрепи производителите на електрически превозни средства. Тя обаче ще направи и изключения, като няма да засегне военни превозни средства и космически кораби.

Към момента федералното правителство на САЩ притежава 657 000 автомобила и купува около 50 000 нови коли годишно. През 2020 г. бяха отпуснати 4,2 млрд долара за закупуване на превозни средства, а още 730 млн долара бяха изразходвани за гориво. Още през януари тази година Байдън призова американските служители да преминат към електрически автомобили. Към 2020 г. Обаче само 0,5% от всички правителствени превозни средства са били задвижвани от електрически двигатели.

0 от 500
  • #13
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Вътю Т. Панчев ( преди 2 години )
    Те *** край нямат . от 40 години чакам да забранят двутактовите матори .. И какво , тировете и тракторите на въздух ли ще вървят ?? А мотоциклетите ?? За корабите неговоря . за екологията на батериите и дума да не става
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    дизелови подводници???? от втората световна ли?
  • #11
    2 rate up comment 6 rate down comment
    PLAID ( преди 2 години )
    Дронове, електромагнитни оръжия (rail gun), много по-далекобойни от конвенционалните, ядрени микрореактори под земята с големината на 20-футов контейнер, произвеждащи енергия колкото цял танкер с нафта. Как ще скриеш един танкер или 500 мили тръби и конвои цистерни от "лошите". Най-много жертви има при охрана на цистерни. Повече, отколкото в бойни действие. Докато контейнера само един хеликоптер го носи. Стоят хамърите някъде в пустинята и се зареждат постоянно от сгъваеми панели ново поколение.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 2 години )
    #4 Военнокомандващи като вице-адмирал Takeo Kurita, генерал George S. Patton, admiral Thomas Moorer и др. говорят: губиш войната като ти свърши горивото. Май 2003-та, операция Свобода за Ирак. Генерал James Mattis с прякора "Бясното куче" командва Първа дивизия на корпуса на морската пехота при бързото настъпление до Багдад и избухва: "Department of Defence must unleash us from the tether of fuel!" (Министерство на Отбраната, отвържете ни от връзката с горивото!)
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    жалките синдикати на форд и гм нямат акъл да се сетят, че правят безплатна реклама на тесла ОТНОВО, само да питам родните разбирачи коя година ще спрат да се произвеждат електрички????? нали това казвате?
  • #8
    11 rate up comment 14 rate down comment
    До първия ( преди 2 години )
    Искам да ги видя тези терористи как ще избягат на Тесла плейд с ускорение до 100 за две секунди и максимална скорост 320 километра в час. 400 км ги изминава за 9 секунди като на 400 метър се движи с над 250 км в час. Тоест ако Тесла е спряла на място и някой мине покрай нея със 150 км в час, след 400 м ще го е стигнала и задминала.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Мога да се обзаложа ( преди 2 години )
    Че ако Джо байдън е на власт през 2027 година, няма да купят нито една Тесла, защото той се прави, че тази компания не съществува. Всички държавни поръчки ще отидат към general motors. Най-голямата глупост и излагация беше, че ще дават по 4500 долара за продаден електромобил само на автомобилни компании в които има синдикати. Тоест само на general motors. а после нямало корупция. Илон Мъск се отказа от всякакви субсидии, стига да спрат да дават субсидии и за петрола.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    петрол за военните???? сигорно разбирача говори за ядрените самолетоносачи и подводници, може би за самолетите с керосин????? петролната индустрия орева орталкъка, защото и трябват спешно 525 милиарда за нови инвестиции, но пък откъде родните разбирачи да ги знаят такива неща
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Отдъхнах си като прочетох, че няма да засегне космическите кораби:)))
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Големият брат иска да разчита и нататък на военната си сила. И следователно тук в прав текст се заявява, че на електрокарите не може да се разчита. Няма какво повече да спорим какво е по-добро: тролея или ДВГ-то...