IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци, пазете се – идва новият Genesis G90!

Корейският премиум-седан все повече се доближава до Mercedes-Benz S-Class, Audi A8 и BMW 7-Series

Първото поколение на Genesis G90 – топ-моделът на премиум-марката на Hyundai, се появи през 2017 година и съвсем скоро, най-вероятно догодина трябва да излезе наследникът на луксозния седан. Снимки на тестови прототипи на автомобили бяха публикувани многократно, като на тях седанът е с камуфлаж.


Genesis G90


Сега обаче и първите рендъри (компютърни визуализации) на новия G90, които са доста впечатляващи. Машината е получила широка решетка на радиатора с тесни фарове, огромен капак, под който сякаш е поставен W12 двигател, както и вградени хромирани дръжки на вратите. Вече е известно, че новото поколение на G90 ще бъде по-дълго от сегашното, като сериозно увеличена е и площта на стъклата.

По-любопитно е обаче, какво ще има под капака на лимузината. Очаква се 5,0-литровият V8 двигател с механичен компресор да отстъпи място на 3,5-литров V6 с двойно турбо, който ще развива около 400 к.с. Ще има и хибридна версия, както и изцяло електрически вариант. Серийно G90 ще се предлага с въздушно окачване и система за автономно движение от трето ниво.


Genesis G90


Всичко това показва, че корейският производител смята да отправи сериозно предизвикателство към трите германски модел, които играят основна роля в този сегмент – Mercedes-Benz S-Class, BMW 7-Series и Audi A8.

Премиерата на новия Genesis G90 ще се състои през пролетта на 2022 година, като тогава ще стартират продажбите в Южна Корея и САЩ. В Европа луксозният седан ще се появи в края на годината.


Genesis G90

0 от 500