IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият електромобил на Genesis получава технологии като на Tesla

Софтуерът на eG80 ще се обновява по въздуха без участие на човека

Луксозната марка Genesis, която е част от корейския концерн Hyundai Group, подготвя премиерата на първия си електромобил – eG80. Това ще бъде седан, оборудван с технологии, използвани от лидера при производителите на електрически автомобили – Tesla.


Genesis


Представител на Hyundai коментира пред корейската агенция Ал, че концернът ще оборудва своите модели със софтуер, който може да се обновява по въздуха, което ще позволи не само изчистване на грешките при старата версия, но също така и увеличение на мощността, повишаване на автономността на електродобивите и модернизиране на системите за безпилотно движение.

Основната задача пред програмистите на Hyundai е новата технология за обновяване от разстояние да бъде отлично защитена. По-голяма част от ъпгрейдите по програмното оборудване ще се осъществява, без да има нужда от човешка намеса.

Според информациите до момента, в основата на Genesis eG80 е разположена модулната платформа на Hyundai за електромобили, което означава, че техническото оборудване на модела ще се отличава значително от това на „обикновения“ седан G80. Пробегът на електромобила с едно зареждане на батериите ще е 500 км, като eG80 ще получи и система за автопилот от трето ниво.

След дебюта на Genesis eG80 технологията за обновяване „по въздуха“ ще се появи и при другите електромобили на Hyundai Group. Премиерата на седана на ток е предвидена за 2022 година, а до 2025 г. корейския автомобилен гигант смята да пусне на пазара 14 нови електрически модела.

Снимка: Hyundai

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Бул ( преди 3 години )
    "повишаване на автономността на електродобивите" е най силната част на автора и google translate . Петъо я преведи "Щъ , плющъ..." ,че ми стана интересно...
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    бай брадър ( преди 3 години )
    "Over the air" е термина, който е директно преведен на български. Тесла е първата компания автомобилен производител който масирано го използва в автомобилите си. Ъпдейти се правят на всяка втора седмица, всеки друг производител очаква да отидете до сервиза за ъпдейт на софтуер/фърмуер на автомобила. И в болшинството от случаите очаква да платите едни пари за това:)
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    "по въздуха"?!? Може би имате предвид "безжично"? И моя лаптоп се обновява безжично. И телефона ми. Не знаех, че това са технологии на Тесла - мислех, че тези технологии съществуват още преди да е създадена компанията Тесла