IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се пести гориво с хибриден автомобил?

9 съвета от експерти, които помагат за подобряване на стила на шофиране

Хибридните автомобили стават все по-популярни, като на пазара се предлагат няколко различни вида. Тяхната ефективност на пътя зависи най-вече от технологията ,която използват. Важен е обаче и стилът на шофиране, който също много помага за намаляване на разхода на гориво.

Италианските експерти от Motor1 посочиха кои са основните техники, които човекът зад волана трябва да използва при управлението на хибриден модел. В случая е избран класически хибрид, който беше и първият, появил се на пазара. За целта е използвано Suzuki Swace Hybrid, задвижвано от комбинация от 1,8-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън и електромотор. Съвкупната мощност на системата е 122 к.с.

Как се пести гориво с хибриден модел (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Leberknoedl ( преди 2 години )
    Първият съвет е грешен - най-добрата стратегия е рязко ускорение с двигателя, поддържане на равномерна скорост с електромотора и плавно спиране за максимално зареждане на батерията. Така на градско ДВГ е изключен в 80% от времето и средния разход е около 3л/100км за хибриден Аурис.
  • #4
    10 rate up comment 10 rate down comment
    БГ ганя ( преди 2 години )
    Не е ли да се изрежеш с въртене на гуми от светофар до сфетофар не ми го Фали т'ва шофиране.
  • #3
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да видите лесно ли им е на собствениците на хибриди.
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ""Стандартният круиз-контрол е за предпочитане пред адаптивния, тъй като с него се избягват забавянията и ускоренията, които са излишни и увеличават разхода на гориво." Да не би на стандартния круйз контрол да не се забавя и ускорява?При адаптивния колата сама прави това а при стандартния го прави шофьора, но и в двата варианта при препятстие на пътя адаптивния ще намали а при стандартния шофьора ще го направи, така че това което сте написали е пълна глупост. И двата ще трябва намалят и ускорява
  • #1
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Ако трябва да шофирам така, по добре да пътувам с автобуса.