IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои автомобили харчат най-малко?

Едно сравнение на реалния разход при бензинови, дизелови, метанови, хибридни и електрически модели

Спорът за това, кои са най-ефективните автомобили на пазара ще продължи, но италианското издание Motor1 се опитва да даде отговор на въпроса. То състави класация на тестваните в реални условия през 2021 година модели с различни видове задвижване, като в него са включени бензинови, дизелови, метанови, хибридни и електрически автомобили. В списъка не попадат коли на пропан-бутан, които все още не са били тествани.


разход сравнение


Автомобилите са разделени по категории, като след модела е посочен разходът на гориво или на електрическа енергия. От Motor1 твърдят, че по време на тестовете са постигнати два много важни резултата от гледна точка на разходите. Първият е на Renault Zoe, което успява да покрие 360 км (стандартния маршрут на всички тестове) само с 8,53 евро за електричество, което се равнява на 2,36 евро/100 км.

Вторият е записан от Skoda Octavia Wagon на природен газ, която с автоматична скоростна кутия и с двигател със 130 к.с. постига 9,24 евро (2,56 евро/100 км). На практика това е третият най-добър резултат в изследването.

Кои автомобили харчат най-малко (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Ники ( преди 2 години )
    Хората ги тестваха в Германия за 100 км. Около 8 евро за дизелов автомобил. За екектричка около 14 евро на бързо зарядно.. Та така Преди дни се прибрах с автомобил от Англия и цена под 1.60евро за дизел на магистралата няма... И съответно електрички също не видях. Всички зарядни са празни... Сигурно са само в градовете...
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    16 - колата е дизел, нафата върти около 1.35 (дори в Австрия). Бензин, абурдно в тези пари. Може би +10Е, но все пак говорим за 200кс.
  • #13
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Б ( преди 2 години )
    Най малко харчат служебните автомобили,сиреч тези,които не са Ваши.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До #14 ( преди 2 години )
    Като смяташ за цената на тока в Германия, цената на гориво от Австрия ли я взимаш? Защото в Германия бензина е 1,50?, при 360 км комби с разход ~6 литра на 100км са ти 32?
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хаха хиляда кубика смях и колко ще искара тая малолитражка исфорсирана ,тия се забравиха вече щом предлагат тия ***
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Цента на тока, поне в Германия е 30-35цт/квч, и то вкъщи. На колонка не знам, колко е, но надали е по-малко. Айде сега малко математика за 2-ри клас за ЗОЕ: 11квт*30цт - 3,30 (100км), и за 360км излизат 11.80Е. И това е ако взема най-евтиното. С моята, ако я карам нормално (130-40) разхода ми е 19.5Е, но говорим за голямо семейно комби
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Banan ( преди 2 години )
    Абе че не съм фен на електромерите не съм, ама къде ги зареждат на тези цени? За 8.50 до 18 евра и с бензинката ще ги докарам тези километри на магистрала.
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Ataveto ( преди 2 години )
    По *** класация не съм виждал Рено ,Дачия а защо н и Нисан някой е платил за реклама на тия евтини пластмасови ролки тоалетна хартия с екран по средата.Хората знаят коли да купуват вече по поради ли са на пари правят компромис който излиза накрая през няма да кажа къде
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ти хубаво гледаш сега, че 1.30 лв/л , но преди някоя година беше 3 лв/л... Турската икономика в момента е зле и яко им обезцениха парите, преди около 4 години лирата беше около лев, сега около 20 ст... Виждаме каквото ни изнася..., а не си гледаме нашата празна паничка!
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ако е такава цената на горивата да ходим да молим турчилята да ни превземат 145 години свобода ни стигат