IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Два пъти по-евтин означава ли два пъти по-лош?

Любопитно сравнение между Mercedes-Maybach GLS600 и Rolls-Royce Cullinan (ВИДЕО)

Всъдеходите продължават да са сред най-популярните превозни средства в автомобилната индустрия, така че не е изненадващо, че почти всички производители се пробват в този сегмент. Това важи и за утралуксозни марки - като Rolls-Royce, например, които никога не се има подобен модел в гамата си.


Mercedes-Maybach GLS600 и Rolls-Royce Cullinan


Един от последните участници в този клас е Mercedes-Maybach GLS600, който струва около 160 000 долара. Това е два пъти по-малко от Rolls-Royce Cullinan, но дали това означава, че всъдеходът на Maybach е да пъти по-лош от британския суперлуксозен модел. Екипът на YouTube-канала Throttle House се опитва да разбере с едно сравнение на двата автомобила.

Започвайки от екстериора, веднага се вижда, че моделът на Rolls-Royce прави по-сериозно впечатление от този на GLS. Дизайнът на британската машина изглежда далеч по-внушително, докато при германския всъдеход различията с базовия вариант на модела са малко, въпреки че той е наполовина по-евтина - цената му стартира от 85 000 долара.

Преминавайки към изживяването на шофьора, Cullinan печели отново, тъй шумоизолацията и комфортът са на по-високо ниво. Все пак трябва да се отчете, че и GLS се справя добре, като разликата не е наполовина, а по-скоро на 3/4. Сред предимствата на Rolls-Royce е и 12-цилиндровият двигател, докато моделът на Maybach е "само" с 8 цилиндъра под капака.

Последното и може би най-важното сравнение е на интериорите. Там Cullinan превъзхожда с материалите и цялостното качество на изработката, но пък Maybach е победител по отношение на настаняването на задните седалки, което е един от най-важните аспекти при тези превозни средства.
За разлика от седаните в състава на Rolls-Royce, всъдеходът Cullinan не разполага с изискани задни седалки като GLS, които освен всичко друго разполагат отопление, охлаждане, масажиране, пълно накланяне, маси за поднос и шампанско.



В крайна сметка присъдата на сравняващи два автомобила е, че Mercedes има изключителен лукс на задните седалки, но не и много друго, за да оправдае сравнително ниската си (и все пак доста скъпа) цена спрямо нормален GLS. В същото време, Rolls-Royce е просто по-специален и въпреки че цената му е изключително висока, клиентът със сигурност получавате това, за което плаща.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #22
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 2 години )
    до #18 Я кажи кои са тези "работници" дето си купували евтении като Мерцедес Майбах!? Или отново бълнуваш небивалици от некоя НОВА неудачия ...
  • #21
    7 rate up comment 6 rate down comment
    FFF ( преди 2 години )
    И мерцедес и майбах само на картинки ще ги гледате цял живот, народната кола (Passat на старо ви очаква) :):):)
  • #20
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какво му пука на българина за това дали в този сегмент два пъти по-евтин означава два пъти по-лош? Интересува ни сравнението между най-евтиното и два пъти най-евтиното. За съжаление в момента ако не си готов да плащаш много, получаваш някаква 3-цилиндровка. Ако искаш по-добър мотор, те принуждават да купуваш по-високото ниво на оборудване и цената расте експоненциално.
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    бг-неуДачията ( преди 2 години )
    право у панела!
  • #18
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    за увредените неудачията е начин на "живот"
  • #17
    10 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Запомнете никога не може да се сравнява Ролс Ройс с евтин Мерцедес. Това са коли за различни клиенти. Ролса е за милионери,а мерцедеса за по-богати работници или хора с по-малък частен бизнес. Цената достатъчно говори, а дизайнът също. Ролса има аристократичен дизайн, а мерцедеса просто някакъв дизайн.
  • #16
    5 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ролса има точно твърд и суров дизайн за джип, зализания мерцедес прилича на колата на дядо дето си е взел пенсията оня ден. Тумбестия пенсионерски мерцедес прилича на тулумбичка от сладкарницата,а тоя хром е като американски автомобил обаче от 60-те години, което няма нищо общо с 21 век.
  • #15
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Така е като цял живот си позволяваш само Кума лиса и се черпиш веднъж месечно със Своге и на тиливизора гледаш реклами за Милка а и хората почват да си я купуват. Линда си го предтавяш като най хубавия, но не може да разбереш какво всъшност му е толкова специялното, нали все пак е шоколад какво толкова може да е. А за бутиковите вече хептен ти се струва изгъзица
  • #14
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    ели на рено/неудачия.
  • #13
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Дедовия ми ( преди 2 години )
    Коментират хора с мироглед Пасат на старо, макс