IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли ли Rolls-Royce Black Badge Cullinan да стане по-добър?

Експертите от ателието Spotec не се притесняват да доработят луксозния всъдеход

Rolls-Royce Cullinan във версията му Black Badge може да бъде определен като "най-впечатляващият всъдеход на планетата", но нова не пречи на някои тунинг-ателиета да се опитат да подобрят външния вид и характеристиките на автомобила. Сега това са направили експертите от Spofec Overdose, като резултатът е наистина забележителен.


Spofec Rolls-Royce Black Badge Cullinan


Всъдеходът е получил огромни 24-цолови лети джанти, разработка на компанията Vossen. Разширяването на калниците, за да може гумите да бъдат поставени, води до увеличение на широчината на автомобила до 212 см. За целта са преработени и двете странични престилки.

Самите колела са с 9 двойки двойни спици, които правят джантите още по-устойчиви. А за да се постигне впечатляващ вид, болтовете на колелата са скрити под централен капак. За тези джанти са избрани и високопроизводителни гуми с размери 295/30.


Spofec Rolls-Royce Black Badge Cullinan


Предната престилка Spofec е проектирана да замени изцяло серийната броня и да я свърже перфектно с удълженията на предния калник. Отличителната форма на този детайл не само придава на Cullinan впечатляващ вид, но и помага по време на движение. При висока скорост спойлерът притиска предната и така всъдеходът е по-стабилен.

Задната част също получава спортен профил, благодарение на допълнителния спойлер, който се простира през вратата на багажника и достига до нас емблемата на марката. Серийната броня е подобрена, като е получила дифузьор Spofec, като и тук широчината на автомобила е по-голяма.


Spofec Rolls-Royce Black Badge Cullinan


Специалистите от тунинг-ателието са поставили контролен модул, който позволява снижаване на окачването с 40 мм. Това влияе не само на външния вид на големия SUV, но и подобрява управлението, тъй като се постига по-нисък център на тежестта.

В Spofec не са се поколебали да "пипнат" и двигателя на Cullinan Black Badge, като са му поставили допълнителен контролен блок N-TRONIC в технология plug-and-play. Той е адаптиран към системата за електронно управление на 6,75-литровия V12 Biturbo. Поставени са и нови инжектори, като крайният резултат е увеличение на мощността със 107 к.с.

Още снимки на впечатляващия всъдеход - вижте в галерията:

В крайна сметка всъдеходът развива 707 к.с., достъпни при 5400 об/мин, а максималният въртящ момент достига 1060 Нм при 1800 об/мин. Това превръща тежащия над 2,7 тона SUV в истинска ракета, тъй като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 4,6 секунди. Максималната скорост си остава ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Ако клиентът иска по-вълнуващ звук по време на движение, може да избере спортна изпускателна система от неръждаема стомана. Тя има специален клапан, благодарение на който се управлява по електронен път и така всъдеходът може да звучи дискретно, като спортна кола или по типични за марката Rolls-Royce начин.

Снимки: Spofec

0 от 500