IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Два пъти по-евтин означава ли два пъти по-лош?

Любопитно сравнение между Mercedes-Maybach GLS600 и Rolls-Royce Cullinan (ВИДЕО)

Всъдеходите продължават да са сред най-популярните превозни средства в автомобилната индустрия, така че не е изненадващо, че почти всички производители се пробват в този сегмент. Това важи и за утралуксозни марки - като Rolls-Royce, например, които никога не се има подобен модел в гамата си.


Mercedes-Maybach GLS600 и Rolls-Royce Cullinan


Един от последните участници в този клас е Mercedes-Maybach GLS600, който струва около 160 000 долара. Това е два пъти по-малко от Rolls-Royce Cullinan, но дали това означава, че всъдеходът на Maybach е да пъти по-лош от британския суперлуксозен модел. Екипът на YouTube-канала Throttle House се опитва да разбере с едно сравнение на двата автомобила.

Започвайки от екстериора, веднага се вижда, че моделът на Rolls-Royce прави по-сериозно впечатление от този на GLS. Дизайнът на британската машина изглежда далеч по-внушително, докато при германския всъдеход различията с базовия вариант на модела са малко, въпреки че той е наполовина по-евтина - цената му стартира от 85 000 долара.

Преминавайки към изживяването на шофьора, Cullinan печели отново, тъй шумоизолацията и комфортът са на по-високо ниво. Все пак трябва да се отчете, че и GLS се справя добре, като разликата не е наполовина, а по-скоро на 3/4. Сред предимствата на Rolls-Royce е и 12-цилиндровият двигател, докато моделът на Maybach е "само" с 8 цилиндъра под капака.

Последното и може би най-важното сравнение е на интериорите. Там Cullinan превъзхожда с материалите и цялостното качество на изработката, но пък Maybach е победител по отношение на настаняването на задните седалки, което е един от най-важните аспекти при тези превозни средства.
За разлика от седаните в състава на Rolls-Royce, всъдеходът Cullinan не разполага с изискани задни седалки като GLS, които освен всичко друго разполагат отопление, охлаждане, масажиране, пълно накланяне, маси за поднос и шампанско.



В крайна сметка присъдата на сравняващи два автомобила е, че Mercedes има изключителен лукс на задните седалки, но не и много друго, за да оправдае сравнително ниската си (и все пак доста скъпа) цена спрямо нормален GLS. В същото време, Rolls-Royce е просто по-специален и въпреки че цената му е изключително висока, клиентът със сигурност получавате това, за което плаща.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #2
    18 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не знам, но мерцедеса е поне 20 пъти по-грозно менте на Ролс Ройс.
  • #1
    18 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Изобщо как може това недоразумение Майбах да се сравнява с деривата на БМВ. Грозно и подвеждащо комплексарите, че имаш Майбах. Супер тъпо! Във Варна имаме бая, от този толуп. Грозен и с нищо не можещ да го запомниш, освен с емблемата отстрани. С решетка на Линкълн отпред и задница на застаряваща немска фрау...... с трици маймуни ще ловиме!